Wall Street: Αναμένονται απολύσεις και ψαλίδισμα των μπόνους κατά 15-20%

Wall Street: Αναμένονται απολύσεις και ψαλίδισμα των μπόνους κατά 15-20%

Η Wall Street αναμένεται να ψαλιδίσει τα μπόνους κατά 15-20% φέτος και να προχωρήσει σε σημαντικό αριθμό απολύσεων, σύμφωνα με έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας σε θέματα προσωπικού Johnson Associates, αναφέρει το Reuters.

Οι εκτιμήσεις στην έκθεση αυτή του Άλαν Τζόνσον, που παρακολουθούν στενά οι επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, είναι περισσότερο αισιόδοξες από αυτές που είχε κάνει νωρίτερα .

Οι απολύσεις όμως ενδέχεται να είναι πολλές. Οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να πάρουν βιαστικές αποφάσεις και να μειώσουν τη γραφειοκρατία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και τώρα διαπιστώνουν ότι χρειάζονται λιγότεροι υπάλληλοι για να γίνουν κάποιες εργασίες.

«Η τεχνολογία μας έδειξε ότι δεν χρειαζόμαστε τόσους ανθρώπους, δεν χρειαζόμαστε τόσα επίπεδα διοίκησης...και θα υπάρξει σημαντική ανασφάλεια», είπε ο Τζόνσον.

Μεταξύ αποζημιώσεων και μπόνους, οι επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού κλάδου αναμένεται να εξετάσουν προσεκτικά και την αναλογία ανάμεσα στους μισθούς των CEO και των απλών υπαλλήλων, που οι τράπεζες δημοσιοποιούν κάθε χρόνο, καθώς πληθαίνουν οι φωνές για μεγαλύτερη ισοτιμία.

«Το μεγαλύτερο μέρος της Αμερικής προσπαθεί να τα βγάλει πέρα», είπε ο Τζόνσον, «Πρόκειται σχεδόν για πολιτική δήλωση να μειώσει κάποιος τους μισθούς των ανώτερων στελεχών και η κοινή γνώμη θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή».