Volvo: Κλείνει προσωρινά τα εργοστάσιά της σε ΗΠΑ και Σουηδία

Volvo: Κλείνει προσωρινά τα εργοστάσιά της σε ΗΠΑ και Σουηδία

Η σουηδική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων Volvo αναστέλλει την παραγωγή στα εργοστάσια στη Σουηδία, οι ΗΠΑ και το Βέλγιο, για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα, παρόλο που ξεκινά και πάλι τις μεταποιητικές δραστηριότητες στην Κίνα.

Όπως αναφέρει το Reuetrs, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, τα εργοστάσια στη Σουηδία -Τορσλάντα, Σκόβντε και Όλοφστρομ- καθώς και η μονάδα στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ θα μείνουν κλειστά από τις 26 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου. Προσωρινά έχει κλείσει και το εργοστάσιο στη Γάνδη του Βελγίου.

«Οι βασικές μας ανησυχίες είναι η υγεία των υπαλλήλων μας και το μέλλον της επιχείρησής μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Χάκαν Σάμιουελσον. «Νομίζω για την οικονομία, χρειάζεται να κάνουμε κάτι δραστικό, αντί να προσπαθούμε με ημίμετρα που τραβούν εις μάκρος». «Βλέπουμε τον αντίκτυπο από αυτό τον κορονοϊό να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Βλέπουμε προβλήματα σε ό,τι αφορά τις προμήθειες και την επιμελητεία», δήλωσε στο πρακτορείο. «Πρέπει να συμβάλλουμε στην κοινωνική απομάκρυνση», πρόσθεσε.

Ο Σάμιουελσον δήλωσε ακόμα ότι ο οικονομικός αντίκτυπος της αναστολής λειτουργίας θα είναι πιο ξεκάθαρος όταν η εταιρία ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου. Η εταιρία θα μειώσει τις ώρες εργασίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των εργαζομένων ενώ θα αξιοποιήσει τα κίνητρα που παρέχει η κυβέρνηση, δήλωσε ο ίδιος.

AP Photo/Virginia Mayo