Volvo: Καταργεί 4.100 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο

Volvo: Καταργεί 4.100 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο

Η αυτοκινητοβιομηχανία βαρέων οχημάτων Volvo Group, μία από τις μεγαλύτερες του τομέα στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να καταργήσει 4.100 θέσεις εργασίας, στελέχη και υπαλλήλους γραφείου, σε όλον τον κόσμο κατά τη διάρκεια του β' εξαμήνου του έτους, εξαιτίας της επίπτωσης που είχε στην επιχειρηματική της δραστηριότητα η πανδημία του κορονοϊού,σύμφωνα με τους Economic Times.

"Η επιδημία του κορονοϊού και τα μέτρα που ελήφθησαν σε παγκόσμιο επίπεδο για την καταπολέμησή της προκάλεσαν μία κατάσταση στην αγορά που είχε σοβαρές επιπτώσεις στον τομέα μας", δηλώνει στην ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Μάρτιν Λούντσεντ και σημείωσε ότι αναμένεται να είναι χαμηλή η ζήτηση στο μέλλον «και πρέπει να συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε ανάλογα τον οργανισμό μας».

Οι υπό κατάργηση 4.100 θέσεις εργασίας αφορούν τους υπαλλήλους γραφείου κι όχι την κατασκευαστική ζώνη, εκ ων οποίων το 15% αφορά συμβούλους και οι 1.250 από αυτές τη Σουηδία.

Η εταιρεία γνωστοποίησε τον Απρίλιο ότι είχε μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων κατά σχεδόν 5.000 το πρώτο τρίμηνο, σε λιγότερο από 100.000.