Vivendi: Οι μέτοχοι ενέκριναν την εισαγωγή της Universal Music στον Euronext

Vivendi: Οι μέτοχοι ενέκριναν την εισαγωγή της Universal Music στον Euronext

Οι μέτοχοι του γαλλικού κολοσσού των media Vivendi ενέκριναν την πρόταση εισαγωγής της εταιρείας Universal Music Group στον δείκτη Euronext του Άμστερνταμ πριν τα τέλη Σεπτέμβρη.

Έτσι λοιπόν, η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία του κόσμου που συνεργάζεται με ονόματα όπως Λέιντι Γκάγκα και Τέιλορ Σουίφτ, θα ολοκληρώσει την εισαγωγή της στον δείκτη Euronext του Άμστερνταμ. Με αυτόν τον τρόπο, εγκρίθηκε και η πρόταση να διανεμηθεί στους μετόχους το 60% του κεφαλαίου της Universal Music.

Σημειώνεται ότι τα hedge fund funds Artisan Partners και Bluebell που ανήκουν στους μετόχους θεωρούν πως η διανομή θα ευνοήσε ιπολύ τον μεγαλοεπενδυτή Βίνσεντ Μπογιορέ o οποίος κατέχει το 30% των δικαιωμάτων ψήφου στην UMG.

Το Bluebell, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών νωρίτερα φέτος μέσω της εκστρατείας του για την εκδίωξη του επικεφαλής της Danone, υποστηρίζει ότι η δομή του σχεδίου για την Universal Music Group είναι επιζήμια για τους μικρότερους μετόχους της.

Είχε προηγηθεί προ μηνών η εξαγορά του 10% της UMG για 4 δισ. δολάρια από την SPAC του Ουίλιαμ Άκμαν, Pershing Square Tontine, ένα deal που ανέβασε την αξία της UMG στα 41,55 δισ. δολάρια. Μια σύμπραξη εταιρειών της οποίας ηγείται η κινεζική Tencent Holdings, ήδη κατέχει το 20% του ομίλου. Η UMG αντιστοιχεί στα περίπου τρία τέταρτα των κερδών της Vivendi.