Visa: Εξαγορά της startup Tink έναντι του ποσού των 1,8 δισ. ευρώ

Visa: Εξαγορά της startup Tink έναντι του ποσού των 1,8 δισ. ευρώ

Η Visa έφτασε σε συμφωνία για την εξαγορά της σουηδικής τεχνολογικής startup Tink έναντι του ποσού των 1,8 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας συστημάτων πληρωμών.

Σύμφωνα με το CNBC, το deal έκλεισε μετά από το «άκυρο» των ρυθμιστικών αρχών ανταγωνισμού των ΗΠΑ στην Visa για την εξαγορά της Plaid. Τόσο η Plaid όσο και η Tink ειδικεύονται στον αναδυόμενο χώρο της «ανοιχτής τραπεζικής», όπου οι δανειστές παραχωρούν σε τρίτους τα τραπεζικά δεδομένα των πελατών τους.

«Η Visa έχει δεσμευτεί να κάνει ό, τι μπορεί για να προωθήσει την καινοτομία και να ενδυναμώσει τους καταναλωτές για την υποστήριξη των ανοιχτών τραπεζικών στόχων της Ευρώπης», δήλωσε σε δήλωσή του ο Αλ Κέλι, Διευθύνων Σύμβουλος της Visa.

Η Tink ιδρύθηκε το 2012 ως μια πλατφόρμα ενοποίησης τραπεζικών λογαριασμών, στη συνέχεια όμως έκανε στράφηκε και πλέον παρέχει ένα ενιαίο πλαίσιο πρόσβασης σε οικονομικά δεδομένα από περισσότερες από 2.500 τράπεζες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η εταιρεία προσφέρει ουσιαστικά χρηματοπιστωτικά προϊόντα, τα οποία μπορούν είτε να ενσωματωθούν σε ήδη υπάρχουσες τραπεζικές εφαρμογές είτε να«“σταθούν» ως αυτόνομες εφαρμογές και υπηρεσίες.