Ύψωσαν τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα στον Έβρο

Ύψωσαν τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα στον Έβρο

Τουρκική σημαία σε νησίδα ελληνικής κυριαρχίας, η οποία βρίσκεται μέσα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου, τοποθέτησαν άγνωστοι.

Πρόκειται για τη νησίδα «Λούλου» ή «Λουλού», στην οποία κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε την ύπαρξη της τουρκικής σημαίας και ενημέρωσε τις Αρχές, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα evros-news.gr, η οποίο και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία.

evros

Η σημαία, μετά την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων, κατέβηκε, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων που προχώρησαν σε αυτή την προκλητική ενέργεια.

Σημειώνεται πως λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών στον ποταμό Έβρο, η συγκεκριμένη νησίδα «επικοινωνεί» με το τουρκικό έδαφος και μπορεί κάποιος να πάει με τα πόδια από την τουρκική πλευρά πάνω σε αυτήν.

Διευκρινίσεις από το ΓΕΕΘΑ για το περιστατικό 

Διευκρινίσεις για το περιστατικό έδωσαν πηγές από το ΓΕΕΘΑ που, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφεραν πως η νησίδα ανάλογα με τη ροή του ποταμού, πότε συνδέεται με το ελληνικό και όποτε με το τουρκικό έδαφος. «Αυτήν την εποχή συνδέεται με την Τουρκία», τόνισαν οι πηγές και εξήγησαν πως «κάποιος κρέμασε χθες την τουρκική σημαία στη νησίδα αλλά μετά από τηλεφώνημα της ελληνικής πλευράς από κάποιον τοπικό φορέα, τη μάζεψαν. Λύθηκε δηλαδή σε τοπικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν άλλες προεκτάσεις στο ζήτημα».