Υψηλόβαθμος στρατιωτικός απολύθηκε από το Λευκό Οίκο επειδή κατέθεσε εναντίον του Τραμπ

Υψηλόβαθμος στρατιωτικός απολύθηκε από το Λευκό Οίκο επειδή κατέθεσε εναντίον του Τραμπ

Ο αντισυνταγματάρχης Αλεξάντερ Βίντμαν, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ο οποίος υπήρξε βασικός μάρτυρας στην έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλν Τραμπ, απολύθηκε σήμερα από τη δουλειά του στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος του.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό των Αμερικανών γιατί τερματίστηκε η δουλειά αυτού του ανθρώπου, για ποιον λόγο αυτή η χώρα έχει πλέον έναν λιγότερο στρατιώτη να υπηρετεί στον Λευκό Οίκο», σημείωσε στην ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Πρέσμαν. «Ζητήθηκε από τον αντισυνταγματάρχη Βίντμαν να φύγει επειδή είπε την αλήθεια», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι ο Βίντμαν θα απολυόταν, δηλώνοντας ότι «δεν είναι ικανοποιημένος μαζί του».

«Δεν πίστευα στ' αυτιά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός.

Ο Βίντμαν οδηγήθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο, όπου εργαζόταν το τελευταίο διάστημα, στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Ο αντισυνταγματάρχης είχε καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο ότι ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, αλλά και να ερευνήσει μια θεωρία, η οποία όμως έχει καταρριφθεί, σύμφωνα με την οποία το Κίεβο και όχι η Μόσχα κρυβόταν πίσω από την ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016, στις οποίες ανεδείχθη νικητής ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μία πηγή με γνώση της κατάστασης είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο στρατιωτικός θα μετατεθεί στο υπουργείο Άμυνας.