Υπουργείο Παιδείας: Προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για προμήθεια υπολογιστών

Υπουργείο Παιδείας: Προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για προμήθεια υπολογιστών

Με εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας όπως είχε προαναγγείλει θα προχωρήσει στην παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, για να μπορέσει να λειτουργήσει για όλους το σύστημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν υπόψη κριτήρια και ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σχολικής μονάδας.

Στόχος σύμφωνα με την εγκύκλιο είναι:

α) να υποστηριχθεί άμεσα η εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού όσο και μετέπειτα στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στόχων, για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και για την υποστήριξη της διδασκαλίας και των νέων μορφών μάθησης.

β) να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους αφού πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές (σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης) είτε σε περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, είτε σε απομακρυσμένες περιοχές, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας μας δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης βασικού εξοπλισμού. Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει περαιτέρω το γεγονός ότι αρκετές οικογένειες δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών για χρήση στο διαδίκτυο (π.χ. λόγω χαμηλού εισοδήματος, πολύτεκνες οικογένειες, τηλεργασία γονέων/κηδεμόνων)

Για το λόγο αυτό το υπουργείο ζητάει να γίνει καταγραφή των αναγκών σε κάθε σχολική μονάδα και να αποσταλεί σχετικό αίτημα στο τμήμα Μελέτης και Προμήθειας Εξοπλισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υ.ΠΑΙ.Θ., μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική Διεύθυνση [email protected], έως την  Πέμπτη 9/4/2020 και ώρα 12.00 μέσω ειδικής φόρμας που υπάρχει. Όπως επισημαίνεται η τήρηση της προθεσμίας είναι επιτακτική, δεδομένου ότι η όλη διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, ενώ διευκρινίζεται ότι η μη υποβολή των  αναγκών συνεπάγεται τη μη συμμετοχή των σχολικών μονάδων στην πράξη.