Υπουργείο Παιδείας: Προχωρά η διαδικασία για το κουδούνι στις 9

Υπουργείο Παιδείας: Προχωρά η διαδικασία για το κουδούνι στις 9

«Τέλος» στο πρωινό ξύπνημα βάζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς προχωρά με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία προκειμένου από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το σχολικό κουδούνι στις 9 και όχι στις 8 σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Η εν λόγω πρόταση βρίσκεται υπό διαβούλευση και θα απασχολήσει σήμερα την αρμόδια επιστημονική επιτροπή καθώς και εκπροσώπους της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου συντάσσεται το σχετικό πόρισμα της επιτροπής που έχει συγκροτήσει, για τη διερεύνηση δυνατότητας αναμόρφωσης του σχολικού ωραρίου. Σύμφωνα πάντως με το σχέδιο προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8.15 που ισχύει σήμερα.

Ο κ. Γαβρόγλου είχε προαναγγείλει την πρόταση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Κατά τον ίδιο «οι μεγάλοι καβγάδες σε ένα σπίτι γίνονται για τρία θέματα: άφησε το κινητό σου και πιάσε βιβλία, κοιμήσου νωρίς και ξύπνα-ξύπνα».

Όπως διευκρίνισε άλλωστε και την Τρίτη η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η αλλαγή ώρας που συζητείται δεν θα αφορά στα δημοτικά αλλά στα γυμνάσια και λύκεια.

Έντονος είναι ο προβληματισμός από γονείς που έχουν δύο παιδιά σε δημοτικό και γυμνάσιο και θα πρέπει να κινούνται δύο διαφορετικές ώρες.

Η επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Αθανασία – Χρυσούλα Παπαθανασίου του Μενελάου, Κλινική Ψυχολόγο, ως Πρόεδρο,

2. Ιωάννα Μπίμπου Νάκου του Νικολάου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ,

3. Μαρία Χιόνη του Παναγή, Εκπαιδευτικό ΠΕ02 – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ? Αθήνας.