8ος χρόνος, ημέρα 2390η
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Υπουργείο Παιδείας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στα κλειστά σχολεία, επιμένει στον λαϊκισμό

Υπουργείο Παιδείας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στα κλειστά σχολεία, επιμένει στον λαϊκισμό
φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Απάντηση στην κριτική για το άνοιγμα των σχολείων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα προς τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μέσω ανακοίνωσής του το υπουργείο Παιδείας σημειώνοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολιτικά στα κλειστά σχολεία και απέτυχε» ενώ πρόσθεσε πως τα παιδιά επέστρεψαν με ασφάλεια στο φυσικό τους χώρο, που δεν είναι άλλος από το σχολείο γεγονός που «συμβάλλει με καταλυτικό τρόπο στον περιορισμό της πανδημίας».

Σημειώνεται, πως τις τελευταίες ημέρες η Αξιωματική Αντιπολίτευση ασκεί σφοδρή κριτική για το άνοιγμα των σχολείων, πριν από μία εβδομάδα, με την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια της ομαλής λειτουργίας της εκπαίδευσης, επιμένει στο λαϊκισμό και την άρνηση των πάντων, ακόμα και της πραγματικότητας» ενώ δίνει και απαντήσεις σχετικά με τα κρούσματα στα σχολεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολιτικά στα κλειστά σχολεία και απέτυχε. Τα παιδιά μας επέστρεψαν με ασφάλεια στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, στον οποίο προσλαμβάνουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες και αναπτύσσονται κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά. Επιπλέον, το σχολείο συμβάλλει με καταλυτικό τρόπο στον περιορισμό της πανδημίας στη σχολική κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα.

Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αποδεχτεί τα αριθμητικά δεδομένα και ενοχλείται από το ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων τα κρούσματα σε μαθητές μειώθηκαν σημαντικά σε σχέση με την περίοδο των διακοπών.

Όσο για την αξιομνημόνευτη σύγκριση ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των ποσοστών κρουσμάτων σε παιδιά επί του συνόλου των κρουσμάτων κατά τις διακοπές και κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, προφανώς και αυτή δεν έχει καμία βάση. Πολύ απλά γιατί την εβδομάδα των διακοπών δεν υπήρχε κανένας υποχρεωτικός έλεγχος σελφ τεστ, γίνονταν πολύ λιγότερα τεστ σε παιδιά, ενώ τις πρώτες 8 ημέρες λειτουργίας των σχολείων έγιναν περίπου 5,6 εκατομμύρια τεστ σε παιδιά!

Το Υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί καθημερινά την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων, συνεργάζεται με τους ειδικούς επιστήμονες και ευχαριστεί εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης και τοπικής αυτοδιοίκησης για την υποδειγματική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θωρακίζουν τη σχολική κοινότητα.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια της ομαλής λειτουργίας της εκπαίδευσης, επιμένει στο λαϊκισμό και την άρνηση των πάντων, ακόμα και της πραγματικότητας.