Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ταυτοποιήθηκε ο «άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι» - Τι κατέθεσε

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ταυτοποιήθηκε ο «άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι» - Τι κατέθεσε

Ταυτοποιήθηκε ο άντρας με το κίτρινο μπλουζάκι, ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες «κλειδιά» κατά το βίαιο περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα από τη δημοσίευση των φωτογραφιών να αποκαλύψουν την ταυτότητά του. Συγκεκριμένα, αφού εφοδιάστηκαν με τις έγχρωμες και καλής ποιότητας φωτογραφίες που πήραν από το βίντεο της ερευνητικής ομάδας των Forensic Architecture, βρήκαν τα στοιχεία ταυτότητας και τον τόπο διαμονής του.

Ποιος είναι ο άντρας με το κίτρινο μπλουζάκι

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 44χρονο, ο οποίος δήλωνε επιτηδευματίας και φερόταν ότι είχε γραφεία ταξιδίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Αν και φέρει τουρκικό όνομα, καθώς ο πατέρας του είναι Τούρκος, εκείνος χρησιμοποιεί το επώνυμο της ελληνίδας μητέρας του.

Στο βίντεο, ο άντρας, που φορά πολιτικά ρούχα, φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στους άντρες της αστυνομίας, ενώ σε ένα στιγμιότυπο φαίνεται να κρατά στα χέρια του κάτι το οποίο μοιάζει με γκλοπ.

Τι κατέθεσε στις Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος κατέθεσε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν σε θέση να διαπράξει ληστεία ή οποιαδήποτε άλλη παράνομη πράξη στην κατάσταση που ήταν, παράλληλα όμως ήταν και ιδιαίτερα επιεικής για τη στάση της ΕΛΑΣ στο όλο ζήτημα.

Με την κατάθεσή του, αναμένεται να δώσει απαντήσεις και στα εύλογα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί από το βίντεο: αν γνώριζε τον Ζακ, γιατί δεν τον άφησε να μπει στο αρτοποιείο, αν γνώριζε τους δύο κατηγορούμενους ιδιοκτήτες, γιατί δεν παρενέβη τη στιγμή του λιντσαρίσματος, εάν γνώριζε κάποιον από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη βάναυση σύλληψή του και γιατί τέλος εμφανίζεται να κρατά αντικείμενο που μοιάζει με πτυσσόμενο αστυνομικό κλομπ.