ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Υπόθεση Marfin: Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης συμμετείχαν και σε άλλους εμπρησμούς

Υπόθεση Marfin: Οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης συμμετείχαν και σε άλλους εμπρησμούς

Στην ταυτοποίηση τουλάχιστον τεσσάρων υπόπτων που σχετίζονται με τη φονική επίθεση στη Marfin την 5η Μαΐου του 2010 που κόστισε στη ζωή σε τρεις ανθρώπους, που συμμετείχαν και σε άλλες εμπρηστικές επιθέσεις την ίδια μέρα, έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ. 

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» η ΕΛΑΣ έχει συγκεντρώσει οπτικό υλικό και μαρτυρίες για τις κινήσεις των υπόπτων και για δύο επιθέσεις σε κτίριο του ΥΠΟΙΚ και της Νομαρχίας Αθηνών μετά τον εμπρησμό της Marfin. 

Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έχει ήδη συγκεντρώσει σαφέστερα στοιχεία και για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε από αντιεξουσιαστές (έχουν ήδη «ταυτοποιηθεί» τρία - τέσσερα άτομα) στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», απέναντι από τη Marfin, την ίδια χρονική στιγμή που παραδιδόταν τις φλόγες η τράπεζα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Αττικής θα ενεργοποιήσει τα επόμενα 24ωρα την έρευνα που μπορεί να οδηγήσει το επόμενο χρονικό διάστημα σε ποινικές διώξεις και συλλήψεις για τον εμπρησμό της Marfin. Αστυνομικές πηγές θεωρούσαν πιθανό τα όποια αποτελέσματα της τρέχουσας έρευνας να ανακοινωθούν ανήμερα τη θλιβερή επέτειο, στις 5 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δέκα ημέρες η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική διερεύνηση των αδικημάτων για την υπόθεση Marfin, μετά από νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία και η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.