Υπόθεση Μ. Πετσίτη: Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για τις σχέσεις με Λαυρεντιάδη- Αρτεμίου

Υπόθεση Μ. Πετσίτη: Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για τις σχέσεις με Λαυρεντιάδη- Αρτεμίου

Μπαράζ αποκαλύψεων για τις σχέσεις του στενού φίλου και συνεργάτη του Νίκου Παππά βλέπει το φως της δημοσιότητας, συνδέοντας τον Μανώλη Πετσίτη με το γραφείο του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και μια διαφημιστική εταιρεία με έργα από δημόσιους οργανισμούς όπως η ΕΥΔΑΠ.

Από το Σάββατο που αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη και οι σχέσεις του με τον Νίκο Παππά αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου οι αποκαλύψεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας συνδέοντας το συγκεκριμένο πρόσωπο με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ - ELFE που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr o Μ. Πετσίτης πέραν της αλματώδους οικονομικής ανόδου του την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, συνδέεται με το δικηγορικό γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος είχε βρεθεί με τον Νίκο Παππά στο ταξίδι στη Βενεζουέλα το 2013. Μάλιστα το 2016 είχε εμφανιστεί και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βάσει των στοιχείων που επικαλείται το newsbomb, o M. Πετσίτης συνδέεται με το γραφείο του Κύπριου δικηγόρου το οποίο από την πλευρά του εκπροσωπεί ή του ανήκουν εταιρείες συνδεδεμένες με την ELFE και γενικότερα τα λιπάσματα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, ο Μανώλης Πετσίτης εκπροσωπεί στην Ελλάδα τους Κύπριους δικηγόρους Λάμπρο Πιέρη, Σωτηράκη Παναγιώτου, Ιωάννη Κασουλίδη και Ερωτόκριτο Παπουτσίδη».

«Ο Λάμπρος Πιερής, προβεβλημένο στέλεχος του ΑΚΕΛ, είναι συνέταιρος στο νομικό γραφείο APLAW Services Limited, δηλαδή στο γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου, του περιβόητου δικηγόρου των offshore, ο οποίος διατηρεί τουλάχιστον από το 2013 γνωριμία με τον Νίκο Παππά και φέρεται να κομίζει συχνά πυκνά επενδυτικές προτάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου», σημειώνεται και τονίζεται πως «Με τη σειρά του ο Σωτηράκης Παναγιώτου ήταν μέχρι πρόσφατα ο διευθυντής της APLAW Services Limited».

Επίσης υπογραμμίζεται πως ένας εκ των δικηγόρων εμφανίζεται να διαθέτει δύο ΑΦΜ στην Ελλάδα ένα που εκδόθηκε με διαβατήριο Αυστραλίας και ένα με κυπριακό, συμμετέχοντας με το ένα εξ αυτών σε διαφημιστική εταιρεία την Maze Μονοπρόσωπη ΕΠΕ η οποία αναλαμβάνει έργα προβολής και φορέων του Δημοσίου.

Σε αυτή την εταιρεία μετείχε και ο συνεργάτης του Αρτέμη Αρτεμίου, Λάμπρος Πιερής.

Με το άλλο ΑΦΜ ο δικηγόρος εκπροσωπούσε την εταιρεία Chemstorage Limited, η οποία σχετίζεται με την BFS Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Χημικών, εταιρείας που εμφανίζεται στην υπόθεση ΔΕΠΑ EFLE, συμερφερόντων Λαυρεντιάδη.

Off shore… λιπασμάτων

Την ίδια στιγμή το protagon.gr αναφέρεται εκτενώς στις σχέσεις Ν. Παππά με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, στο ταξίδι στη Βενεζουέλα το 2013 που οδήγησε τον νυν υπουργό στο νησί Μαργαρίτα με ιδιωτικό αεροσκάφος που ανήκε σε έναν Λιβανο-βενεζουελάνο επιχειρηματία.

Στο ίδιο δημοσίευμα αποκαλύπτεται πως ο Κύπριος επιχειρηματίας ήταν εκπρόσωπος ή ιδιοκτήτης σύμφωνα με στοιχεία από τα panama papers εταιρείας που είχε συσταθεί με μοναδικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικών για… λιπάσματα. Πρόκειται για την off shore εταιρεία Pizzazz.

ΔΕΠΑ

Τα σημερινά δημοσιεύματα έρχονται να προστεθούν σε όλα όσα αποκαλύπτονται για την υπόθεση ΔΕΠΑ - ELFE αλλά και τις καταγγελίες του πρώην Διευθύνοντα Συμβούλου Θ. Κιτσάκου, ο οποίος έχει μιλήσει για πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας ELFE συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα είναι αυτό που αποκάλυψε με δήλωσή του στο liberal.gr ότι ο Μ. Πετσίτης εμφανιζόταν στη ΔΕΠΑ ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου αλλά και ότι ο ίδιος τον έβλεπε όταν επισκεπτόταν το Πρωθυπουργικό Μέγαρο.

Και αυτό την περίοδο που ο Μ. Πετσίτης μισθοδοτούνται από την εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ερωτήματα

Οι εξελίξεις γεννούν ερωτήματα που η κυβέρνηση δεν απαντά. Μάλιστα παραπέμπουν στον ίδιο τον Μ. Πετσίτη για απαντήσεις σχετικά με τις δραστηριότητές του επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να δείξουν πως πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν ιδιώτες.

Ήδη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πως δεν τον γνωρίζουν ενώ ο Ν. Παππάς φέρεται να δηλώνει ότι έχει διακόψει επαφές εδώ και πολύ καιρό. Εν τούτοις ο ίδιος και στο Μαξίμου εμφανιζόταν και οι επιχειρηματίες των επέλεγαν ως στέλεχος την ώρα που μέχρι το 2015 εργαζόταν ως σερβιτόρος με ετήσιες απολαβές που δεν υπερέβαιναν τις 5000 ετησίως.

Η Ν.Δ. έχει φέρει το θέμα στη Βουλή και καλεί την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να απαντήσουν για τις σχέσεις με τον Μ. Πετσίτη και τον ρόλο του.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι στις 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να απαντηθεί επίκαιρη ερώτηση από τον Πρωθυπουργό για την υπόθεση ΔΕΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

- Μ. Πετσίτης: Μια ωρολογιακή βόμβα στα υπόγεια του Μαξίμου

- Γ. Κυρίτσης: Θέμα «μεταξύ δύο ιδιωτών» η υπόθεση Πετσίτη