8ος χρόνος, ημέρα 2398η
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Καταθέτει ξανά η 24χρονη - Καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Καταθέτει ξανά η 24χρονη - Καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας

Ενώπιον της 5ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης θα βρεθεί εκ νέου, σήμερα, η 24χρονη, η οποία κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που διοργανώθηκε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Παρουσία ψυχολόγου, η νεαρή γυναίκα θα κληθεί να δώσει διευκρινίσεις για όσα είχε αναφέρει στις προηγούμενες τρεις καταθέσεις της (δύο στην αστυνομία και μία στην ανακρίτρια), προκειμένου να «φωτιστούν» πτυχές της υπόθεσης. Η πρώτη κατάθεση στην ανακρίτρια είχε γίνει πριν από μία ακριβώς εβδομάδα, όταν η 24χρονη κατήγγειλε δύο ακόμη άτομα, πλην του 27χρονου -που κατέστη ήδη κατηγορούμενος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους- αναγνωρίζοντας τον έναν εξ αυτών.

Εκτός από την 24χρονη, την πόρτα της ανακρίτριας είναι προγραμματισμένο να περάσουν τρία ακόμη άτομα από το περιβάλλον της. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη 17χρονη φίλη της, με την οποία πήγαν μαζί στο ρεβεγιόν, αλλά εκείνη έφυγε μαζί με άλλη γυναίκα, τον εργοδότη της και έναν φίλο του. Οι δύο τελευταίοι ήταν αυτοί που τη συνάντησαν πρώτοι το πρωί της Πρωτοχρονιάς μετά τον φερόμενο βιασμό της.

Στο μεταξύ, εν αναμονή των τοξικολογικών αποτελεσμάτων βρίσκεται η ανακρίτρια για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση. Όπως μετέδωσε τις προηγούμενες μέρες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δείγμα που έχει ληφθεί από την 24χρονη απεστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας για τυχόν ανίχνευση νέων ναρκωτικών ουσιών που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν υπάρχει -μέχρι στιγμής- η δυνατότητα να προσδιοριστούν από τα αντίστοιχα ελληνικά εργαστήρια.

Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα και εφόσον ανιχνευθούν ουσίες που οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η καταγγέλλουσα κατέστη αναίσθητη κατά την τέλεση της εις βάρος της πράξης πιθανολογείται ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Αρνείται ότι διέπραξε βιασμό ο 27χρονος

Την ίδια ώρα, διά του συνηγόρου του, ο 27χρονος (διώκεται αυτή τη στιγμή για γενετήσιες πράξεις χωρίς της συναίνεση της παθούσας) επανέλαβε σε δήλωσή του που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Αντ1, ότι ουδέποτε διέπραξε «βιασμό» σε βάρος της μηνύτριας.

«Η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεσή της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη δήλωση.

Μετά τη διαρροή των καταθέσεων των τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Εν τω μεταξύ, η έρευνα για κύκλωμα ναρκωτικών και πορνείας εξετάζει νέες καταγγελίες και διασυνδέσεις στην Κύπρο. Οι έρευνες μέχρι τώρα δείχνουν πως οι γυναίκες προέρχονται κυρίως από τη μεγαλόνησο. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρήστος Χριστοφίδης, με επιστολή του στον εισαγγελέα, ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ