8ος χρόνος, ημέρα 2395η
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Δεν είχα τη δύναμη να αποτρέψω κάτι» λέει η 24χρονη

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Δεν είχα τη δύναμη να αποτρέψω κάτι» λέει η 24χρονη

Συγκλονίζει η μαρτυρία της 24χρονης που καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς.

Μιλώντας στην εκπομπή zougla, η 24χρονη αποκάλυψε ότι την κέρασαν ένα ποτό χωρίς όμως να ξέρει τι είναι και ξύπνησε στη σουίτα του ξενοδοχείου βλέποντας γύρω της ανδρικά ρούχα και χάπια για τα οποία δεν υπήρχε λόγος να βρίσκονται στο δωμάτιο. Μάλιστα είπε ότι θυμάται έναν άνδρα από πάνω της χωρίς όμως εκείνη να θυμάται κάτι και να έχει συνείδηση για κάτι που δεν είχε τη δύναμη να αποτρέψει.

«Άρχισα να κλαίω και ντράπηκα. Θεωρώ ότι υπάρχει μια ομάδα που προσπαθεί να εκμεταλλεύεται κορίτσια ευάλωτα που θέλουν να βγουν να πάνε στο μαγαζί τους, και τις οδηγούν σε αυτή την κατάσταση» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης 'Αγγελο Καμηλάρη, να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γίνει σε βάθος έρευνα, όπως επιτάσσει «η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων».

Ο κ. Πλιώτας στην παραγγελία του επικαλείται το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αναφέρεται στην «ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση».

Στην έγγραφη παραγγελία του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής:

«Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου …. και παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει. Σχετικώς να μας ενημερώσετε».