7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Χρήστος Καλογρίτσας: Υπογράψαμε χαρτιά για το Documento, έχω τιμολόγια - Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του Ν. Παππά

Υπογράψαμε χαρτιά για το Documento, έχω τιμολόγια - Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του Ν. Παππά
Eurokinissi

Στο θέμα της έκδοσης εφημερίδας φέρεται να αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζοντας πως αρχικά υπήρξε πρόθεση επανέκδοσης της Πρώτης αλλά τελικά επελέγη άλλη λύση ενώ κάνει λόγο για χαρτιά που έχουν υπογραφεί και για τιμολόγια σχετικά με τη χρηματοδότηση ύψους 2,9 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, «μου λέει ο Νίκος “πρέπει να βγει αμέσως εφημερίδα. Τώρα, τώρα, τώρα” και μετά μου λέει πως πρέπει να βγει με τον Βαξεβάνη. Δεν τον ήξερα. Τον είχα δει σε μια βάπτιση. Μου είπαν πως “αφού δεν υπάρχει το όνομα σου στην τηλεόραση να μπεις”. Μπήκα τελικά. Για το Documento δάνεισα χρήματα. Το χρηματοδότησα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που αποφάσισαν. Το λογιστήριο έχει αποδείξεις για 2,9 εκατ ευρώ. Όπως όλοι ξέρετε όμως για τέτοια εγχειρήματα υπάρχουν και κάποια χρήματα “απ' έξω”. Το λογιστήριο τα έχει όλα αυτά. Επιβεβαιώνω πως έδωσα 3 εκατ δανεικά».

Μάλιστα ο μάρτυρας φέρεται ακόμη να δηλώνει πως του ζήτησαν να φύγει από το Documento και στο πλαίσιο αυτό διάβασε και άλλο sms. «Μου ζήτησε η ομάδα να φύγω. Θα διαβάσω κι άλλο sms με Παππά. Με ρωτάει στις 19 Γενάρη 2017. “Τι έγινε με εφημερίδα”; “Νίκο μου όλα καλά”. Μου απαντά ”περί κλεισίματος ακούω. ΠΡΟΣΕΞΕ”! “Νοικοκύρεμα. Όχι κλείσιμο” απαντώ. “Με το ΠΡΟΣΕΞΕ τι εννοείς”;»

Οπως υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος διαφώνησε με τη γραμμή και δήλωσε πως δεν προτίθεται να συνεχίσει διότι θα έμπλεκε ο γιος του. «Όταν είχα την Πρώτη έκανα αντιπολίτευση στον Παπανδρέου» πρόσθεσε για να επισημάνει «Μου φέρνανε πολιτικοί και δημοσιογράφοι υλικό να γράψω κατά της Μιμής. Δεν έγραψα ποτέ. Για τον Παπανδρέου έγραφα. Όχι κουτσομπολιά για τη γυναίκα του όμως. Σε αυτή την ίδια κατεύθυνση είδα ότι μπαίνανε οι γυναίκες όπως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή του Στουρνάρα. Διαφώνησα  τότε. Δεν ήθελα το όνομα του γιου μου σε αυτά. Ήλθε τότε ένα σημαίνων πρόσωπο από Μαξίμου. Με πίεσε. Αρνήθηκα κι έφυγα»

Αθ. Πλεύρης: Έχετε δώσει αφανή χρήματα; 

Χρ. Καλογρίτσας: Προφανώς δίναμε 

Αθ. Πλεύρης: Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο κύριος Παππάς ή ο κύριος Βαξεβάνης; 

Χρ. Καλογρίτσας: Ο Παππάς. Για τις χρηματοδοτήσεις. Έλεγε ο Βαξεβάνης χρειάζομαι αυτά κι ο Παππάς ενεργούσε. Μόνο από τον Παππά έπαιρνα εντολές. Σιγά μην έπαιρνα από τον Βαξεβάνη. Ο Παππάς ήταν από πίσω.