7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ 
Eurokinissi

Υποχρεωτικός θα καταστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμβολιασμός και για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ καθώς θα κατατεθεί στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση. 

Υπενθυμίζεται ότι με τη σχετική τροπολογία καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στις δομές αυτές (ιδιωτικού και δημοσίου) θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.

Υποχρεωτικό χαρακτήρα θα ενέχει από την 1η Σεπτεμβρίου ο εμβολιασμός των υγειονομικών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή:

  • γιατρών,
  • νοσηλευτών και
  • διοικητικού προσωπικού,

Όσοι αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην εμβολιαστική εκστρατεία, μετά την 1η Σεπτεμβρίου, αναμένεται ότι θα λαμβάνουν όποιο υπόλοιπο άδειας τυχόν έχουν Αν στο διάστημα αυτής της άδειας δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό, τότε δεν θα επιστρέφουν στην εργασία τους, αλλά θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο κατά την επεξεργασία του στην αρμόδια Επιτροπή ψηφίστηκε επί της Αρχής κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές της ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 αναγνώρισαν ότι το σχέδιο νόμου κινείται σε θετική κατεύθυνση αλλά επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια, ενώ το ΚΚΕ το καταψήφισε.