7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στον απόηχο της ΕΚΤ

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στον απόηχο της ΕΚΤ

Πτώση σημειώνουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων μετά τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει ελαφρώς τις μηνιαίες αγορές στο δ’ τρίμηνο, αλλά και τα όσα είπε η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, με αποτέλεσμα το 5ετές να επιστρέφει σε αρνητικό έδαφος.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε από το 0,86% που βρισκόταν πριν τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, στο 0,75% σήμερα, καταγράφοντας πτώση άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων. Η απόδοση του 5ετούς βρέθηκε ξανά σε αρνητικό έδαφος, στο -0,15% για πρώτη φορά από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι αγορές προσπαθούν να ερμηνεύσουν τη ρητορική της Λαγκάρντ και να προβλέψουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ στην πολύ κρίσιμη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, όταν τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου θα πρέπει να συμφωνήσουν τόσο για το μέλλον του PEPP, όσο και για τα τεχνικά στοιχεία του προγράμματος που θα τρέξει μετά τον Μάρτιο του 2022.

Για το μέλλον των ελληνικών ομολόγων η Γαλλίδα επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε χθες ότι οι αποφάσεις για το κατά πόσο θα συμπεριληφθούν ελληνικοί τίτλοι στην μετά PEPP εποχή θα ληφθούν στην ώρα τους και ότι το ζήτημα της Ελλάδας θα αντιμετωπιστεί.