7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Υποχώρησαν από τα ρεκόρ Dow Jones και S&P 500

Υποχώρησαν από τα ρεκόρ Dow Jones και S&P 500

Με μικρές μεταβολές και μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με την ανησυχία για την παγκόσμια ανάπτυξη να επανέρχεται στις τάξεις των επενδυτών. 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σήμερα καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς προβληματίζοντας τους αναλυτές για ενδεχόμενη μείωση της ζήτησης. Μάλιστα το αργό πετρέλαιο υποχώρησε ενδοσυνεδριακά κατά 4% με το συμβόλαιο παραδόσεως Μαΐου έχασε 2,64% και διαμορφώθηκε στα 66,48 δολάρια ανά βαρέλι. 

Η υποχώρηση του πετρελαίου άσκησε πίεση, όπως αναμενόταν στον κλάδο της ενέργειας με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να καταγράφουν απώλειες της τάξεως του 1%. 

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 0,30% ή 106 μονάδες στις 35.101 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,16% ή 24,42 μονάδες στις 14.860 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 0,09% και έκλεισε στις 4.432 μονάδες. 

Κατά τα άλλα, οι επενδυτές αναμένουν με αυξημένο ενδιαφέρον την ανακοίνωση των - κρίσιμων για τη στάση της Fed - στοιχείων για τον πληθωρισμό στη χώρα, την Τετάρτη του δείκτης τιμών καταναλωτή και την Πέμπτη παραγωγού.

Παράλληλα, αρκετοί αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής τράπεζας έχουν προγραμματισμένες ομιλίες, οπότε οι επενδυτές αναμένεται να λάβουν κάποιες νέες ενδείξεις για τις προθέσεις της ισχυρότερης κεντρικής τράπεζας του πλανήτη σχετικά με το χρονοδιάγραμμα περιορισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που τρέχει.