Υπό σχετικό έλεγχο η φωτιά σε εξέλιξη στην Σμίξη Γρεβενών

Υπό σχετικό έλεγχο η φωτιά σε εξέλιξη στην Σμίξη Γρεβενών

 

Υπό σχετικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στην Σμίξη Γρεβενών. Στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα της πυροσβεστικής με 20 άνδρες καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 πυροσβέστες που επιχειρεί εντός του δάσους.

Η φωτιά μαίνεται σε δασική περιοχή, είναι έρπουσα και σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται και κατακόρυφη καίγοντας ρόμπολα και μαύρη πεύκη. Πριν από λίγο αποχώρησαν από το σημείο δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχειρούσαν από το πρωί στο μέτωπο της φωτιάς κάνοντας από 5 ρίψεις το καθένα. Ο ανεφοδιασμός τους με νερό γινόταν από την λίμνη της Καστοριάς.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Ευάγγελο Σημανδράκο, στο σημείο βρίσκονται οχήματα του δήμου Γρεβενών και σκαπτικά μηχανήματα της περιφέρειας που συνδράμουν όπου χρειάζεται στην διάνοιξη των δασικών δρόμων για την διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές, η φωτιά είναι μακριά από το χωριό Σμίξη και δεν διατρέχουν κίνδυνο οι κτηνοτρόφοι και τα κοπάδια τους που αυτή την περίοδο βρίσκονται ακόμη στην περιοχή του ορεινού όγκου της Σμίξης.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αναπληρωτής διευθυντής της πυροσβεστικής δυτικής Μακεδονίας Πύραρχος, Ανδρέας Παπαζαχαρίας.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου intime news