Υπό πίεση η An. Merkel: Ένας στους δύο Γερμανούς ζητά την αποχώρησή της

Υπό πίεση η An. Merkel: Ένας στους δύο Γερμανούς ζητά την αποχώρησή της

Αν η Angela Merkel γίνει και πάλι καγκελάριος σχεδόν οι μισοί Γερμανοί επιθυμούν να αποχωρήσει πριν ολοκληρώσει την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, έρευνα του ινστιτούτου «YouGov» για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων δείχνει ότι το 47% των Γερμανών θεωρεί ότι η Angela Merkel θα πρέπει να παραιτηθεί από καγκελάριος πριν ολοκληρώσει της θητεία της, το 2021, αν και εφόσον οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού καταλήξουν σε συμφωνία.

Στον αντίποδα, μόλις το 36% των Γερμανών υποστηρίζει ότι η Merkel θα πρέπει να ολοκληρώσει και τέταρτη θητεία ως καγκελάριος της Γερμανίας.

Στο μεταξύ ο Sigmar Garbriel, υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρόεδρος του SPD μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Bild τόνισε ότι «ακόμα δεν έχει αποφασιστεί εάν οι διαπραγματεύσεις για την δημιουργία συνασπισμού έχουν νόημα. Εάν η καγκελαρία συνεχίσει να απορρίπτει όλες τις προτάσεις για την μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα υπάρξει συνασπισμός με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. Σαφές είναι επίσης ότι εάν η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) συνεχίζει να επιμένει να παραμείνει η ιδιωτική περίθαλψη καλύτερη από την δημόσια τότε λίγο νόημα έχει να διεξαγάγουμε διαπραγματεύσεις για την συγκρότηση συνασπισμού».