Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από τα μεσάνυχτα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη, κοντά σε κατοικίες.

Πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν να αποτρέψουν τον κίνδυνο που διέτρεχε κατοικημένη περιοχή μολονότι συνεχίζουν, εκτός από τις φλόγες, να αντιμετωπίζουν και τον ισχυρό άνεμο.

Στην περιοχή επιχείρησαν έως και 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών. Αυτή την ώρα επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Η φωτιά έκαιγε κοντά σε κατοικίες στην περιοχή Κάστρο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν ό,τι είναι εφικτό για να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Σημειώνεται ότι έγινε προληπτικά εκκένωση κατοικιών αλλά και απομάκρυνση κατοίκων στην οδό Αιόλου, η οποία βρισκόταν κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός υπόπτου μετά από υπόδειξη κατοίκων. Πρόκειται για αλλοδαπό ο οποίος εκινείτο στην περιοχή με όχημα χωρίς πινακίδες.