Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, σε χορτολιβαδική έκταση, στη νότια Κέρκυρα, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές της πυροσβεστικής υπηρεσίας και την συνδρομή των πετζετέλ και των πυροσβεστικών αεροσκαφών καναντέρ.

Η πύρινη λαίλαπα έχοντας ως σύμμαχο τον αέρα που φυσούσε στην περιοχή κατάφερε να φτάσει στις αυλές των σπιτιών από τους οικισμούς Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, που εκκενώθηκαν άμεσα από τους κατοίκους τους, ενώ στο πέρασμά της κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες κάποια ξύλινα παραπήγματα των ρομά.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και πλήρη έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια».

Προανακριτική εξέταση για το σημερινό, αλλά και το προ ημερών συμβάν στην περιοχή, διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Νωρίτερα η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πάνδη, έδωσε εντολή να μεταφερθούν οι κάτοικοι που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Πανδή, «στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν και υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας με υδροφόρες».

«Έχουμε πρόβλημα, η φωτιά είναι σε απόσταση εκατό μέτρων από τις αυλές των σπιτιών», δήλωσε νωρίτερα ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος.

Στην περιοχή βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από αέρος συνδράμουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

ΦΩΤΙΑ

ΦΩΤΙΑ2

Την ίδια ώρα φωτιά κατακαίει σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλικά, βόρεια του νησιού.

Όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία: «Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλικά Κέρκυρας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 PZL».

Φωτιές σε Θεσπρωτία, Θεσσαλονίκη 

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύλακκος στον δήμο Σουλίου Θεσπρωτίας.

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με επτά οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 1 Ε/Π και 2 PZL.

Λίγο αργότερα πυρκαγιά ξέσπασε σε ξηρά χόρτα στην περιαστική περιοχή της Περαίας του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία οριοθετήθηκε επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου.

Υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μοναστηρακίου Κεραμωτής Καβάλας. Στο σημείο επιχείρησαν 17 πυροσβέστες, πέντε οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο πετζετέλ.