ΥΠΕΞ: Ασυγχώρητη ελαφρότητα του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα

ΥΠΕΞ: Ασυγχώρητη ελαφρότητα του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα

Δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών μετά την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία καταλόγιζε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, υιοθετώντας ως επιχείρημα τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.   

«Συνιστά ασυγχώρητη ελαφρότητα, ανακόλουθη με την κρισιμότητα των στιγμών, η χρησιμοποίηση δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων και η αυθαίρετη ερμηνεία συμβάντων με στόχο την επιδίωξη κομματικών σκοπιμοτήτων» αναφέρει στο γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, επισημαίνοντας ότι «οι καιροί δεν επιτρέπουν τέτοιες επιπολαιότητες και αναμένουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Στην ανακοίνωσή του το υπ. Εξωτερικών υπογραμμίζει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε μικροπολιτικούς διαλόγους επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να ασκεί εξωτερική πολιτική «με την απαιτούμενη νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα για την αποτελεσματική θωράκιση και προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «διαχειρίζεται με αβάσταχτη ελαφρότητα κρίσιμα εθνικά θέματα» και για να στηρίξει την αντιπολιτευτική της στάση υιοθέτησε τους ισχυρισμούς και τις δηλώσεις τόσο του Τούρκου προέδρου, όσο και του Τούρκου υπουργού Άμυνας.