ΥΠΕΞ: Ακλόνητη η δέσμευση της Ελλάδας στις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

ΥΠΕΞ: Ακλόνητη η δέσμευση της Ελλάδας στις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

«Στη σημερινή 76η επέτειο των Ηνωμένων Εθνών, η Ελλάδα επαναλαμβάνει την ακλόνητη δέσμευσή της στις αξίες του Χάρτη των ΗΕ» διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε μήνυμά του στο Twitter για τη σημερινή Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών, το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει πως «η πολυμέρεια, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και η ειρηνική επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου είναι και θα παραμείνουν κατευθυντήριες αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

«Πριν από 76 χρόνια ιδρύθηκε ο ΟΗΕ, ένας οργανισμός που όπως αναφέρει και ο Γενικός Γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες στο μήνυμά του "ιδρύθηκε ως ένα όχημα ελπίδας για έναν κόσμο που έβγαινε από τη σκιά ενός καταστροφικού πολέμου"», επισημαίνει αντιστοίχως σε ανάρτησή του στο Twitter και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα στο μήνυμά του για τη σημερινή Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών, ο ίδιος τονίζει ότι «76 χρόνια μετά, οι προκλήσεις των καιρών μας, όπως ο Covid-19 και η κλιματική κρίση, μας υπενθυμίζουν ότι η ανάγκη συνεργασίας των κρατών ανά τον κόσμο παραμένει κεφαλαιώδης για την εξεύρεση λύσεων και τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους».

Γκουτέρες: Οι αξίες του Χάρτη του ΟΗΕ δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Σμυρλής: Συνεχής η ενεργός συμμετοχή της Ελλάδας στον ΟΗΕ