Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 19:56

-A +A

ΥΠΕΞ - ΥΠΕΘΑ: Ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό εδάφος στον Έβρο

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 19:56
ΥΠΕΞ - ΥΠΕΘΑ: Ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό εδάφος στον Έβρο
-A +A

Κατηγορηματικά διαψεύδουν τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Υπουργείο Άμυνας τα σενάρια που διακινήθηκαν περί κατάληψης ελληνικού εδάφους από τουρκικές δυνάμεις στον Έβρο. Στις σχετικές ανακοινώσεις που εκδόθηκαν γίνεται λόγος για fake news και τονίζεται ότι η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν υπερασπίζονται τα σύνορα και τα κυριαρχικά της χώρας. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του υπουργείο Εξωτερικών καθιστά σαφές ότι «καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος», κάνοντας λόγο για διασπορά fake news, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Αντίστοιχα στη λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίζει ότι ουδέποτε κατελήφθη ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις και προστίθεται πως «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρούσες στην περιοχή, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή τους».

Τι είχε προηγηθεί 

Αρχικά ξένα Μέσα από τη Βρετανία μετέδωσαν ότι Τούρκοι στρατιώτες έχουν καταλάβει μια μικρή έκταση ελληνικού εδάφους στον Έβρο, λόγω της αλλαγής στην κοίτη του ποταμού. Την είδηση αυτή αναπαρήγαγαν ελληνικές ιστοσελίδες με αποτέλεσμα το ζήτημα να πάρει έκταση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των αρμόδιων τομεαρχών εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία ζητούσε εξηγήσεις για το περιστατικό. Το Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι fake news ενώ με ανακοίνωσή του ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι «τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα» σημειώνοντας πως «το μόνο ερώτημα που παραμένει είναι αν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τα fake news του κ. Βελόπουλου και των ακροδεξιών sites».

Ωστόσο, η Κουμουνδούρου επανήλθε με νέα ανακοίνωσή της, αναφέροντας ότι «οι τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, οι παλινωδίες στις απαντήσεις της Κυβέρνησης και η σημερινή επιβεβαίωση από το ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος, δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά και ανησυχίες σε σχέση με το μείζον αυτό ζήτημα».

Ανταπαντώντας ο Νίκος Δένδιας, ανέφερε ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «συκοφαντία προς τις Ένοπλες Δυνάμεις» και κάλεσε την Κουμουνδούρου να διευκρινίσει «ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη αυτής της ανεκδιήγητης ανακοίνωσης»

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα