Υπευθυνότητα και αλήθειες για τον κορονοϊό από τον Μητσοτάκη

Υπευθυνότητα και αλήθειες για τον κορονοϊό από τον Μητσοτάκη

Για πολλά μπορεί κάποιος να ασκήσει κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ανάμεσα σε αυτά όμως δε θα πρέπει να είναι ο χειρισμός που έχει κάνει όλα αυτό το τελευταίο διάστημα με την πανδημία του Κορονοιού. Όπως αποδείχθηκε και από τις έρευνες κοινής γνώμης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά κυρίως από την αίσθηση που υπάρχει στην πλειοψηφία της κοινωνίας ο πρωθυπουργός κερδίζει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας σε αυτό το τόσο δύσκολο όσο και ευαίσθητο θέμα.

Όπως μεταφέρει στο liberal.gr συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη,  από τις πρώτες κιόλας ώρες της εξαιρετικά κρίσιμης αυτής περιόδου, την οποία διανύουμε έκανε μία καθαρή επιλογή : Να βγει μπροστά και να πάρει, όπως λέμε, το παιχνίδι πάνω του. Να μην κρυφτεί πίσω από ιατρικές διαδικασίες και επικοινωνιακές  τοποθετήσεις.Να μην αφήσει  τα γεγονότα να τον κατευθύνουν, να μην πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. 

Αυτό που ορισμένοι λοιπόν έβλεπαν στον σημερινό πρωθυπουργό πριν από τις εθνικές εκλογές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα λειτουργούσε ως «κλασικός πολιτικός», όπως έχουμε συνηθίσει όλοι να λέμε φαίνεται να επαληθεύεται, τουλάχιστον σε δύο κρίσιμα θέματα, το μεταναστευτικό και τη διαχείριση της πανδημίας.

Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τον κορονοϊό, επιδεικνύει αντανακλαστικά και κυρίως δείχνει να αψηφά το πολιτικό κόστος. 

Κόντρα στο κομματικό του ακροατήριο σε σχέση με την εκκλησία, ρητορική σε υψηλούς τόνους σε σχέση με το πώς θα πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη απέναντι στην πανδημία αποτελούν δύο από τους κεντρικούς άξονες του σχεδιασμού του. 

Η όλη του πορεία πάντως πάνω στο συγκεκριμένο θέμα έχει να κάνει κυρίως με μία  επιλογή :  Να μιλάει με την γλώσσα της αλήθειας στους πολίτες, αποφεύγοντας να κρύψει την πραγματικότητα. 

 «Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται. Γι’ αυτό και θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί. Και θα πρέπει όλοι να δείξουμε πειθαρχία. Όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Γιατί θα έχουν εγκληματήσει διπλά: Κατά του νόμου και κατά της ζωής» είπε ο κ.Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα προαναγγέλοντας ουσιαστικά την λήψη νέων μέτρων τύπου Ιταλίας εφόσον ασφαλώς οι συνθήκες το απαιτήσουν. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν πετάνε στα σύννεφα, δημιουργώντας μία εικόνα που δεν υπάρχει. Ξέρουν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά τους και προφανώς θα κριθούν και μάλιστα πολύ αυστηρά για το χειρισμό της πανδημίας από το σύνολο των πολιτικών .

Αναγνωρίζουν καταρχήν ότι θα σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων και ότι  ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ κρίσιμος. 

«Το σημαντικό είναι να περιοριστεί ο αριθμός των κρουσμάτων και να μην χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που θα μπορούσε να σωθούν. Αυτό είναι το κύριο μέλημά» ξεκαθαρίζει στενός συνεργάτης του κ.Μητσοτάκη που δεν κρύβει το γεγονός ότι εν πολλοίς το επόμενο διάστημα η Ελλάδα θα κινηθεί σε αχαρτογράφητα νερά όπως άλλωστε και ολόκληρη η ευρωπαική ήπειρος.