8ος χρόνος, ημέρα 2484η
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

ΥΠΕΣ: Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 900.000 ευρώ σε δήμους για έργα υποδομής

ΥΠΕΣ: Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 900.000 ευρώ σε δήμους για έργα υποδομής

Συνολική ενίσχυση ύψους 900.000 ευρώ στους Δήμους Κεφαλλονιάς, Λουτρακίου, Ιητών, Ζαγορίου και Γ. Καραϊσκάκη για έργα υποδομών ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ειδικότερα ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 490.00 ευρώ σε Δήμους, αποκλειστικά για την κατασκευή αναγκαίων έργων υποδομής, σύμφωνα με τη σχετική επίσημη ανακοίνωση, με σκοπό την επιδιόρθωση ζημιών και βλαβών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α' και Β' βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Ενισχύσεις ύψους 410.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Ακολούθως, εγκρίθηκαν οικονομικές ενισχύσεις στους Δήμους Ιητών, Νομού Κυκλάδων (ευρώ 180.000), Ζαγορίου, Νομού Ιωαννίνων (ευρώ 150.000) και Γεωργίου Καραϊσκάκη, Νομού Άρτας (ευρώ 80.000), αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων υποδομής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Φωτογραφία: SOOC