Υπέρτατος σκοπός η ενίσχυση αποτρεπτικής δυνατότητας και άμυνας της χώρας
Γ. Οικονόμου για F-35

Υπέρτατος σκοπός η ενίσχυση αποτρεπτικής δυνατότητας και άμυνας της χώρας

«Η άμυνα της χώρας, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, δεν είναι απλώς αυτοσκοπός, αλλά ο υπέρτατος σκοπός και μια υπεύθυνη κυβέρνηση οφείλει να σχεδιάζει διαρκώς για την ενίσχυση της άμυνας και της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας σε βάθος χρόνου» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα F-35 που έκανε λόγο για έναν νέο κύκλο εξοπλισμών.

Στην αρχή της ενημέρωσης ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως «η Ελλάδα, παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις, επέστρεψε δυναμικά στο διεθνές γίγνεσαθαι. Είναι ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά και διαδραματίζει κομβικό ρόλο στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη. Η φωνή της ακούγεται σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο και το κύρος της έχει αποκατασταθεί»

Η συνάντηση με τον Μπάιντεν, η ομιλία στη Γερουσία και η αποδοχή που έτυχαν οι θέσεις του αναδεικνύουν τη σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στη χώρα μας, αλλά και από το διεθνές κύρος του πρωθυπουργού, τόνισε και συμπλήρωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την προβληματικότητα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς, τους κινδύνους για τη συνοχή του ΝΑΤΟ και ζήτησε να λαμβάνονται υπόψη οι κινήσεις αυτές στις συζητήσεις για την προμήθεια εξοπλισμού. 

Επανέλαβε, όσον αφορά τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ταξίδι του πρωθυπουργού πως «είναι θλιβερό, κόντρα στην παγκόσμια ενθνουσιώδη υποδοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε στάση ανάξια των περιστάσεων». «Αιχμάλωτος στη μιζέρια, στη μικρότητα και την εμπάθεια που τον χαρακτηρίζει. Δεν κατάλαβε καν ούτε την ενόχληση της τουρκικής πλευράς, ούτε την οργή του τουρκικού τύπου», είπε. 

«Σωστά δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς... δεν θα χρειαστεί να διαχειριστεί τα προβλήματα της χώρας» ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου για την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα που θα πετύχει στις εθνικές εκλογές

Για τις αναφορές περί πρόωρων εκλογών, ξεκαθάρισε ότι «εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Οτιδήποτε άλλο ακούγεται είναι εκτός πραγματικότητας» και υπενθύμισε ότι το ίδιο έχει ξεκαθαρίσει και ο πρωθυπουργός. Στο τέλος της τετραετίας ο πρωθυπουργός θα ζητήσει καθαρή εντολή, σημείωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ, δήλωσε ότι με δεδομένα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού συστήματος, «η ΝΔ με βάση τη δουλειά της θα απευθυνθεί με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό, θα ζητήσει να αξιολογηθεί το έργο της, να συγκρίνει τη διακυβέρνηση του σήμερα με την προηγούμενη και να αποφασίσει» και υπογράμμισε πως «πιστεύουμε ότι η σταθερή διακυβέρνηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αυτοδύναμη Ελλάδα». 

Σχετικά με τα αιτήματα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά χαιρετίζει τις ιστορικές τους αποφάσεις υπογραμμίζοντας ότι η προσχώρησής τους στη Συμμαχία θα ενισχύσει τη συλλογική ασφάλεια της Ευρώπης.  

Δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ μια λύση δυο κρατών στην Κύπρο παρά μόνο λύση στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής, δήλωσε για το κυπριακό.

Δείτε live