7ος χρόνος, ημέρα 2226η
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Υπερταμείο: Παρέμβαση για την απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Υπερταμείο: Παρέμβαση για την απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Παρέμβαση για την απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς (Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ) έκανε η διοίκηση του Υπερταμείου, αναφέροντας ότι θα έρθει σε «επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε συνεργασία με τον όμιλο ΟΑΣΑ», καθώς θεωρεί αναγκαίο τον διάλογο «για τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των πολιτών στη χρήση των δημόσιων μέσων».

Σύμφωνα με τη δήλωση της διοίκησης του Υπερταμείου, «οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι μέρος της δημόσιας περιουσίας. Ανήκουν στον ελληνικό λαό και δε νοείται να χρησιμοποιούνται από οποιονδήποτε, εν μέρει ή στο σύνολό τους, για σκοπούς που ακυρώνουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους. Το δικαίωμα των χιλιάδων μαθητών και μαθητριών που δίνουν αυτές τις ημέρες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια στην απρόσκοπτη μετακίνησή τους, προς και από τα εξεταστικά κέντρα, είναι απόλυτο».

Προσθέτει δε, ότι «για το Υπερταμείο, που εργάζεται συστηματικά με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τις εταιρίες μέλη του (Αστικές Συγκοινωνίες Αθηνών- ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ), για την αναβάθμιση των δημοσίων συγκοινωνιών, η αναγκαιότητα ενός διαλόγου για τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των πολιτών και σε όλες τις συνθήκες στη χρήση των δημοσίων μέσων είναι προφανής. Για τον σκοπό αυτό το Υπερταμείο θα έρθει σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε συνεργασία με τον όμιλο ΟΑΣΑ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ