Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Φαρμακονήσι και νήσο Παναγιά

Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Φαρμακονήσι και νήσο Παναγιά

Η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλητικές της ενέργειες πραγματοποιώντας δύο υπερπτήσεις στο Αιγαίο και 15 παραβιάσεις και στον ελληνικό εναέριο χώρο,

Οι δύο υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν πάνω από το Φαρμακονήσι και τη νήσο Παναγιά, λίγες μόνο ώρες μετά την έκδοση ΝΑVTEX από τις αρχές της γείτονος με την οποία ανακοινώνουν τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών από το Μπαρμπαρός από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος τουρκικών F16 στις 12:44 πέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι, σε ύψος 28.000 ποδιών και εξήλθε του FIR Αθηνών. 

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 12:56 εισήλθε ξανά στο FIR Αθηνών πραγματοποιώντας υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Παναγιά, σε ύψος επίσης 28.000 ποδιών και ακολούθως εξήλθε του FIR Αθηνών. 

Επίσης, συνολικά 10 τουρκικά αεροσκάφη, (οκτώ F-16, ένα κατασκοπευτικό CN-235 και ένα ελικόπτερο), πραγματοποίησαν 15 παραβιάσεις του εναέριου χώρου σε περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, ενώ καταγράφηκαν και 10 παραβάσεις του FIR Αθηνών.