Δημοσκόπηση Marc: Υπεροχή Μητσοτάκη ως καλύτερος πρωθυπουργός - Θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης

Υπεροχή Μητσοτάκη ως καλύτερος πρωθυπουργός - Θετική αξιολόγηση της κυβέρνησης

Με σχεδόν 30 μονάδες διαφορά προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καλύτερο πρωθυπουργό, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MARC για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 53% και ο Αλέξης Τσίπρας 23,3%, ενώ ψήφο υπέρ του νυν πρωθυπουργού δίνει και το 14,7% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019. Το 56,7% πιστεύει ότι αν εξακολουθούσε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα «τα πράγματα στην χώρα μας» θα ήταν χειρότερα, το 17,5% θεωρεί ότι θα ήταν περίπου τα ίδια και το 15,1% καλύτερα από τώρα.Όσον αφορά τον κορονοϊό, περίπου οκτώ στους δέκα πολίτες (78,3%) πιστεύουν ότι ο κορονοϊός υπάρχει και είναι επικίνδυνος αν δεν παίρνουμε μέτρα. Πολύ λιγότεροι είναι όσοι θεωρούν ότι ο ιός υπάρχει αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνος από μία απλή γρίπη (18,7%), ενώ ελάχιστοι (2,1%) είναι αυτοί που θεωρούν ότι δεν υπάρχει.

Διχασμένοι είναι οι πολίτες όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown για 15 ημέρες, με το 49,4% να δηλώνει ότι (σίγουρα ή μάλλον) διαφωνεί με μία τέτοια εξέλιξη και το 47,1% (σίγουρα ή μάλλον) να συμφωνεί.Στήριξη στους κυβερνητικούς χειρισμούς

Όσον αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα μεγάλα ζητήματα, το πρόσημο είναι θετικό. Δύο στους τρεις πολίτες (69,5%) αξιολογούν θετικά ή μάλλον θετικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, ενώ το 29,2% έχει αντίθετη άποψη.Θετικά αξιολογεί η πλειοψηφία (55,4%) και τα έως τώρα οικονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Όσον αφορά τις καταλήψεις στα σχολεία, τις οποίες υποστηρίζει μόνο το 23% ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (70,2%) θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσουν.