ΥΠΕΝ: Τηλεδιάσκεψη για τα Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων

ΥΠΕΝ: Τηλεδιάσκεψη για τα Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΝ με τους συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα  αναφορικά με τη συγκρότηση και λειτουργία των Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Α και Β (ΣΥΠΟΘΑ Α και Β) και των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής (ΣΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίηθηκε σήμερα το μεσημέρι, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμης Μπακογιάννης και οι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδος, Πολύκαρπος Πολυχρονάκης, Νικόλαος Ντίτορας, Σπυρίδωνας Κοκκινάκης, Βασίλης Μιχελάκης, Ιωάννης Σάββα, Μαρία Κοζυράκη και Νίκος Παπαθεοδώρου.

Όπως ανααφέρεται στην ανακοίνωση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώθηκε από τους Συντονιστές ότι έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των προαναφερόμενων συμβουλίων ανά την ελληνική επικράτεια σε ποσοστό περίπου 60%. Για την αντιμετώπιση των δυσχερειών συγκρότησης για το υπολειπόμενο ποσοστό,  το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία τόσο με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όσο και με τις Περιφέρειες και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ),  παρέχοντάς τους κάθε δυνατή συνδρομή προς διευκόλυνση του έργου τους και επίτευξη της ολοκλήρωσης της συγκρότησης και αδιάλειπτης λειτουργίας των συμβουλίων. 

Τέλος, επισημαίνεται πως ήδη, ορισμένα συμβούλια προχώρησαν σε τηλε-συνεδριάσεις.  Στον άμεσο προγραμματισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκεται η δημιουργία -σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας- ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής των αιτημάτων των ενδιαφερομένων προς τα ΣΥΠΟΘΑ  Α' και Β’ και τα ΣΑ, καθώς και η προώθηση της χρήσης πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης στο σύνολο των συνεδριάσεων.