Υπάρχει κενό αντιπολίτευσης

Υπάρχει κενό αντιπολίτευσης

Τα social media με όλα τα αρνητικά τους, είναι μια πραγματικότητα πλέον. Αποτελούν ικρίωμα για κάθε πρόσωπο της δημόσιας ζωής, και δη για τους πολιτικούς. Με τη μεγεθυντική υπερβολή τους, και την εχθροπαθή ρητορική τους, φωτίζουν τα τρωτά, ξεγυμνώνουν και αποκαλύπτουν.

Το twitter ήταν από τα πλεονεκτικά επικοινωνιακά εργαλεία του ΣΥΡΙΖΑ καθόλη τη διάρκεια της αντιμνημονιακής του «εποποιίας», αλλά και της πρωθυπουργικής του θητείας. Τίποτε όμως δεδομένο. Χθες περίοπτη θέση είχε το χαστανγκ «Τσίπρας-ψεύτης», μετά την συνέντευξή του στο Open. 

Είθισται να ψεύδεται - και δεν κάνουμε «χαρτογράφηση» επί προσωπικού. Πολιτικά επισημαίνουμε ότι ως τώρα του έχει βγει. Όποιο ψεύδος και να έλεγε, υπήρχε ένα άκρως φανατικό κοινό, που το αποδεχόταν με τυφλή εμπιστοσύνη και το αναπαρήγαγε με ευφρόσυνη προθυμία. 

Το κοινό αυτό εξακολουθεί να υπάρχει. Όμως όσα είπε χθες ο κ. Τσίπρας ήταν τόσο εκκωφαντικά, που δεν ήταν υπερασπίσιμα, σε σημείο που πήραν κεφάλι οι απέναντι, παρότι αριθμητικά μειονεκτούν στο Twitter. 

Με την συνέντευξή του νόμισε ότι… ξεδιάλυνε τα σκοτάδια. Προσπάθησε να άρει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η στήριξη του αιτήματος Κουφοντίνα, και τα έκανε χειρότερα! Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιήθηκε υπέρ του αιτήματος για να μην… ηρωοποιηθεί ο τρομοκράτης.

Και γιατί μας το κρατούσε κρυφό ως τώρα; Ο ίδιος όταν παρενέβη με ανάρτησή του, άλλα έλεγε. Είχε εκφράσει ανησυχία επειδή η ζωή του Κουφοντίνα «κρέμεται από μια κλωστή», και είχε απηυθύνει έκκληση στην κυβέρνηση «Να αλλάξει την στάση της για να μην κοπεί».

Φυσικά το «peak», που θα έλεγε και ο ίδιος, προκειμένου να καταρρίψει την κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φιλικός στους τρομοκράτες, ήταν ο ισχυρισμός του ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ουδέποτε συνέβη, καθώς ο Ξηρός συνελήφθη επί κυβερνήσεως Σαμαρά και υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια. 

Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν… μπερδεύτηκε τάχα μου, επειδή η σύλληψη έγινε στις αρχές του μήνα (3/1/15) που ο ίδιος έγινε για πρώτη φορά Πρωθυπουργός. Απλώς λόγω χρονικής εγγύτητας θεώρησε ότι θα το «περάσει» αυτό, λες και η μνήμη όλων έχει ξεθωριάσει, και η κριτική τους ικανότητα εξισούται με αυτή των troll του.

Είπε και άλλα, εκ των οποίων λίγα και μόνο τηλεγραφικά μπορούν να αναφερθούν. Χαρακτήρισε ως ψέμα ότι έχουν διπλασιαστεί οι ΜΕΘ (!), και ότι η κυβέρνηση ματαίωσε τον διαγωνισμό για προμήθεια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (750 λεωφορεία). Η αλήθεια είναι - και την ξέρει - ότι ο διαγωνισμός ακυρώθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών, καθώς η Αρχή θεώρησε ότι πρόκειται περί φωτογραφικού διαγωνισμού. 

Επίσης εν είδει αρχηγού αριστερίστικου «γκρουπούσκουλου», και όχι ηγέτη αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέλαβε τα περί «αλλεπάλληλων περιστατικών αστυνομικής βίας». Τα οποία «αλλεπάλληλα» ήταν το γνωστό της Ν. Σμύρνης - εκτός αν εννοεί το άδειασμα του ΑΠΘ από τους καταληψίες. Όταν σε 50 ημέρες έγιναν 150 πορείες, συν οι δικές τους 31 μαζώξεις το Σαββατοκύριακο των Κούλουμων (γιατί οι αγωνιστές δεν γιορτάζουν κούλουμα, αυτά είναι για τους συμβιβασμένους «κυρ Παντελήδες»), και η καταγγελία είναι για ένα περιστατικό, είναι προφανής η σκοπιμότητα της καταγγελίας. 

Και ου μην, αλλά με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνει κακό στη δημοκρατία γιατί δημιουργεί πλήρη στρέβλωση στα κριτήρια των νέων ανθρώπων που τον ακολουθούν. Ο γράφων έχει προσωπική εμπειρία από συζητήσεις στα social media. Νέα παιδιά έχουν πεισθεί ότι ζούμε σε ένα ανελεύθερο αστυνομοκρατικό καθεστώς που προσομοιάζει με χούντα. Και αν δεν είναι ακριβώς χούντα, είναι επειδή η κυβέρνηση εξελέγη και δεν πήρε την εξουσία με τα τανκς. Μόνο γι’ αυτό!

Τέλος χαρακτήρισε ως ανοησία το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού που υποστήριξε ο Μητσοτάκης, τον καιρό που ο ίδιος αφελώς διεκήρυσσε «να πάρουμε τις πατέντες των εμβολίων». Βέβαια, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν παρουσίασε σχέδιο του πιστοποιητικού, και η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου χαρακτήρισε «εφικτή» την έκδοσή του ως τον Ιούνιο. Αυτοί δεν ξέρουν, ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ανοησία. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκαθηλώνεται. Το κόμμα αποδεικνύεται ότι υπό ειδικές συνθήκες ανήλθε στην εξουσία, και δεν έχει τα φόντα να την ξαναδιεκδικήσει. Υπάρχει κενό αντιπολίτευσης, αλλά αυτό δεν είναι καλό, γιατί ως τώρα δεν έχει λειτουργήσει το αξίωμα ότι «δεν υπάρχει κενό στη φύση». Δεν έχει κανείς ακόμη αναπληρώσει την ανάγκη σοβαρής και επίφοβης αντιπολίτευσης στον Μητσοτάκη.