ΥΠΑΝ: Αυξημένες κατά 106% οι παραβάσεις στους ελέγχους για το παρεμπόριο

ΥΠΑΝ: Αυξημένες κατά 106% οι παραβάσεις στους ελέγχους για το παρεμπόριο

Σε συνεχείς ελέγχους για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου προχωρούν κλιμάκια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι έλεγχοι παρουσίασαν αύξηση κατά 51% ενώ οι διαπιστωμένες παραβάσεις αυξήθηκαν κατά 106% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα (19.08.2019 - 30.08.2019) οι έλεγχοι παρουσίασαν αύξηση κατά 51% για το χρονικό διάστημα 02.09.2019 - 14.09.2019.

Για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα οι παραβάσεις αυξήθηκαν κατά 106%, ενώ οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών αρχών.

Επίσης, καταστράφηκαν δεκάδες παράνομα προϊόντα τα οποία θα διακινούνταν στην αγορά και επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ενώ τέλος στη Θεσσαλονίκη έλαβε χώρα ευρεία σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες των ελεγκτικών μηχανισμών από Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, υπό τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. N. Παπαθανάση, με θέμα την αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.