Υπ. Υγείας: Εντός της ημέρας τα φύλλα επίταξης στους γιατρούς

Υπ. Υγείας: Εντός της ημέρας τα φύλλα επίταξης στους γιατρούς

Τα φύλλα επίταξης προσωπικών υπηρεσιών ιατρών της Αττική έχουν ήδη τυπωθεί και θα παραδοθούν στους γιατρούς τις επόμενες ώρες, τόνισε στον ΣΚΑΙ ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, και εξήγησε ότι πρόκειται για 206 ιατρούς - παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς ιατρούς, ηλικίας κάτω των 60 ετών - οι οποίοι έχουν ήδη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Όταν οι γιατροί λάβουν το έγγραφο θα πρέπει να μεταβούν στο νοσοκομείο εντός των επόμενων 24 ωρών. Η επίταξη θα έχει διάρκεια ενός μηνός και όπως εξήγησε ο κ Κωτσιόπουλος αφορά ουσιαστικά όλα τα νοσοκομεία της Αττικής.

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι στα δημόσια νοσοκομεία θα πάνε οι 206 ιδιώτες γιατροί αλλά και οι επιπλέον 61 γιατροί που είχαν δηλώσει εθελοντική συμμετοχή.

Οι γιατροί θα λαμβάνουν αμοιβή, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πέραν του ωραρίου της υπηρεσίας τους στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Ο κ. Κωτσιόπουλος τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις ανάγκες του ΕΣΥ στο μέλλον, σημειώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμα αν θα χρειαστεί να υπάρξουν και άλλες επιτάξεις στο μέλλον.