Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, 13:41

-A +A

Υπ. Υγείας: Αναζητά εθελοντές στην μάχη κατά του κορονοϊού

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, 13:41
Υπ. Υγείας: Αναζητά εθελοντές στην μάχη κατά του κορονοϊού
-A +A

Σε αναζήτηση εθελοντών αλλά και όσων μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας, προχωρά το υπ. Υγείας, ενώ αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και η ΟΝΝΕΔ

«Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπ. Υγείας, προβλέποντας ότι η εξέλιξη της πανδημίας αναμένεται ραγδαία. 

Στην προσπάθεια αυτή, το υπουργείο Υγείας καλεί εθελοντές να στελεχώσουν τις δομές υγείας και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με κάθε τρόπο, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Στο εθελοντικό πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας, καθώς και «όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει». 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: moh.gov.gr.

Και η ΟΝΝΕΔ στη «μάχη» απέναντι στον κορονοϊό

Στην ίδια λογική κινείται και η ΟΝΝΕΔ, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί όσους μπορούν με τη γνώση και την εμπειρία τους να προσφέρουν στο σύστημα υγείας: ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι και φοιτητές των αντίστοιχων σχολών να ενταχθούν σε εθελοντικό πρόγραμμα που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα https://ethelontes.gov.gr/.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ:

«Η πανδημία λόγω της νόσου Covid-19 έχει προκαλέσει πρωτόγνωρες καταστάσεις στη χώρα μας, όπως και σε όλο τον πλανήτη. Με τα δύσκολα να είναι ακόμη μπροστά μας, έχουμε χρέος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αντιμετωπίσουμε τον ιό και να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή τη δοκιμασία.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ενισχύεται μέρα με τη μέρα σε ιατρικό προσωπικό με την πρόσληψη δύο χιλιάδων ιατρών και νοσηλευτών, και τον συνεχή ανεφοδιασμό σε αναλώσιμα. Καθώς όμως το επόμενο διάστημα είναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ιδιαίτερα κρίσιμο, η ανάγκη για συνδρομή του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε ένα εθελοντικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε όσους μπορούν με τη γνώση και την εμπειρία τους να προσφέρουν στο σύστημα υγείας: ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι και φοιτητές των αντίστοιχων σχολών, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα https://ethelontes.gov.gr/.

Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλούμε τα μέλη μας που ανήκουν σ’ αυτές τις κατηγορίες να συνδράμουν ενεργά στην καταπολέμηση της νόσου Covid-19, συμμετέχοντας εθελοντικά, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης και μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Η χώρα μας ζει κρίσιμες στιγμές. Όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε στον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού και στην καταπολέμησή του με όποιο τρόπο μπορούμε. Αυτό για τους περισσότερους από εμάς σημαίνει να μείνουμε σπίτι και να τηρούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Υπάρχουν όμως και αυτοί ανάμεσά μας που μπορούν να στηρίξουν ενεργά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Απευθύνω πρόσκληση σε όλα τα μέλη μας που ανήκουν στις σχετικές ειδικότητες να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα εθελοντών και να γίνουν μέρος της εθνικής προσπάθειας, υπηρετώντας την πατρίδα και τους συνανθρώπους μας».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα