Υπ. Παιδείας στα σχολεία που απέστειλαν «φασόν» κείμενα για την αξιολόγηση: Δεν θα γίνονται δεκτά

Υπ. Παιδείας στα σχολεία που απέστειλαν «φασόν» κείμενα για την αξιολόγηση: Δεν θα γίνονται δεκτά

Το μήνυμα προς τις σχολικές μονάδες ότι η «φασόν» αξιολόγηση δε γίνεται δεκτή, κόβοντας 250 κείμενα επί συνόλου 8.250 που έχουν υποβάλει φακέλους στην πλατφόρμα του ΙΕΠ, στέλνει το υπουργείο Παιδείας. Στον απόηχο της προσπάθειας των συνδικαλιστών των εκπαιδευτικών να ευτελισθεί και να ακυρωθεί στην πράξη η διαδικασία αξιολόγησης των μονάδων, μέσω της αποστολής υποδειγμάτων εκθέσεων που απέστειλε ως «σκονάκια» η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην πρώτη αποτίμηση των μέχρι σήμερα φακέλων. Από τα 8.250 σχολεία που έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα επί συνόλου 14.000 μονάδων πανελλαδικά, τα 250 καλούνται να υποβάλουν ξανά κείμενα, καθώς αυτά που απέστειλαν ήταν πανομοιότυπα, ακολουθώντας τις εντολές της ΔΟΕ.

Χαρακτηριστική η σημερινή εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Αλέξανδρου Κόπτση προς τις σχολικές μονάδες με θέμα «αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικής μονάδας». Σε αυτήν καθιστά σαφές ότι η αποστολή «φασόν» κειμένων και όχι εξατομικευμένων, δεν θα γίνεται δεκτή, καθώς αντιβαίνουν την ίδια την ουσία της αξιολόγησης. Αυτά δεν συνιστούν συμμετοχή στην αξιολόγηση. Αξιολόγηση σημαίνει εξατομικευμένη διαδικασία για κάθε σχολείο, οτιδήποτε διαφορετικό αποτελεί παραβίαση και του κανονιστικού πλαισίου και της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, που είχε κρίνει παράνομη την απεργία-αποχή των συνδικαλιστών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

«Αναφορικά με το ζήτημα της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου και σχολικής μονάδας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε πως η ανάρτησή σας στην πλατφόρμα του ΙΕΠ του προδιαμορφωμένου κειμένου αξιολόγησης, το οποίο δεν περιέχει εξατομικευμένα στοιχεία ανά κατηγορία κατά τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες διατάξεις και δεν έχει λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της σχολικής σας μονάδας, δεν πληροί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο εν συνόλω, συνεπώς δεν είναι σύννομη και θεωρείται μη γενόμενη. Ως εκ τούτου, οφείλετε να αναρτήσετε στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΙΕΠ την εξατομικευμένη έκθεση αξιολόγησης της σχολικής σας μονάδας σε πλήρη συμμόρφωση με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο (Νόμος και Υπουργική Απόφαση) έως τις 12 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αξιολόγησης».