Υπ. Εργασίας: Πληρωμή αναδρομικών από το Μετοχικό Ταμείο τη Μ.Πέμπτη

Υπ. Εργασίας: Πληρωμή αναδρομικών από το  Μετοχικό Ταμείο τη Μ.Πέμπτη

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, σε συντονισμό με το υπουργείο Εργασίας, θα καταβάλει τη Μεγάλη Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, αναδρομικά ποσά, συνολικού ύψους 2.888.544,47 ευρώ, σε 3.964 νέους μερισματούχους, που η αίτησή τους υποβλήθηκε έως και τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα αναδρομικά αφορούν τα μερίσματα, μέχρι και 31/3/2020, ενώ, εφεξής, οι εν λόγω 3.964 νέοι μερισματούχοι θα λαμβάνουν κανονικά το μέρισμά τους με το σύνολο των υπολοίπων μερισματούχων του Ταμείου, την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του κάθε τριμήνου. Το μέρισμα για το Β' τρίμηνο του 2020 θα καταβληθεί στα τέλη Ιουνίου.

Με την εκκαθάριση και την καταβολή των παραπάνω αναδρομικών ποσών, το Ταμείο τακτοποιεί όλες τις υποχρεώσεις του προς τους μερισματούχους έως και τον Ιανουάριο του 2020.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες, που η χώρα αντιμετωπίζει, το προσωπικό του Ταμείου, με άοκνες προσπάθειες και με την ενεργή στήριξη της πολιτικής ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εργάστηκε μεθοδικά, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταβολή μερίσματος πολύ νωρίτερα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό μερισματούχων, ενώ πρόθεσή μας αποτελεί η κάλυψη των εκκρεμοτήτων, που θα δημιουργηθούν, από 1/2/2020 και μετά, εντός του Β' εξαμήνου του 2020» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.