Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, 17:04

-A +A

Υπ. Δικαιοσύνης: Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, 17:04
Υπ. Δικαιοσύνης: Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας
-A +A

Τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα εν όψει της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων και των υποθηκοφυλακείων την 28η Απριλίου 2020,  έδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά την αναφορά των εκπροσώπων των δικηγόρων ότι σε διαφορετική περίπτωση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι τις 5 Μαΐου.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα Υποθηκοφυλακεία, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι έχει ήδη εγκρίνει τη σύναψη σχετικής σύμβασης με εταιρεία υπηρεσιών φύλαξης για την επιτήρηση των χώρων εντός και εκτός των άμισθων υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Μαραθώνα, Κορωπίου, Σπάτων, Παλαιού Φαλήρου, Αμαρουσίου, Λάρισας, Κομοτηνής, Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς. Παράλληλα, τα ίδια μέτρα φύλαξης έχουν εγκριθεί και για τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην αποφυγή συνωστισμού του συναλλασσόμενου κοινού, λόγω του κορονοϊού, για χρονικό διάστημα ενός μήνα, αρχόμενου από 27/4/2020, και για τις εργάσιμες ημέρες (από Δευτέρα ως και Παρασκευή) και για τις ώρες από 9:00 έως 14:00.

Σχετικά με τη διάθεση υλικού ατομικής προστασίας, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης για τον κορονοϊό που λειτουργεί στο υπουργείο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έχει ήδη διαθέσει μέσα ατομικής προστασίας σε όλα τα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία.

Ακόμη, έχει διατεθεί υγειονομικό υλικό σε όλες τις εφετειακές περιφέρειες της χώρας προκειμένου με ευθύνη τους να κατανεμηθεί στα Ειρηνοδικεία, τα Πρωτοδικεία και τα Εφετεία της περιφέρειάς τους.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα