8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Τζόνσον: Η Ρωσία θα επιβραδύνει τις επιχειρήσεις της γιατί εξαντλεί τους πόρους της

Τζόνσον: Η Ρωσία θα επιβραδύνει τις επιχειρήσεις της γιατί εξαντλεί τους πόρους της
AP Newsroom

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ότι η δυναμική της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία θα επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες καθώς ο στρατός της εξαντλεί τους πόρους της, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε ένα γκρουπ ευρωπαϊκών εφημερίδων.

Σε σχόλια του που δημοσίευσε την Τετάρτη η γερμανική Sueddeutsche Zeitung, ο Τζόνσον είπε ότι οι δυνάμεις του Πούτιν προωθούνται στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς, προκαλώντας καταστροφές αλλά με βαρύ κόστος σε στρατιώτες και όπλα.

«Η υπηρεσία πληροφοριών μας πιστεύει, ωστόσο, ότι τους επόμενους μήνες, η Ρωσία θα μπορούσε να φτάσει σε ένα σημείο στο οποίο δεν υπάρχει πλέον μελλοντική ώθηση, επειδή έχει εξαντλήσει τους πόρους της», φέρεται να είπε ο Τζόνσον στη συνέντευξη.

«Τότε πρέπει να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να αντιστρέψουν τη δυναμική. Αυτό θα υποστηρίξω στη σύνοδο κορυφής της G7», είπε.

«Όσο οι Ουκρανοί είναι σε θέση να ξεκινήσουν μια αντεπίθεση, θα πρέπει να την υποστηρίξουμε. Με εξοπλισμό που απαιτούν από εμάς", είπε.

Ερωτηθείς πώς θα έμοιαζε μια νίκη για την Ουκρανία ή μια αποτυχία για τον Πούτιν, ο Τζόνσον είπε: «Να ανακτήσουμε τουλάχιστον το status quo που υπήρχε πριν από τις 24 Φεβρουαρίου και ότι τα στρατεύματά της (της Ρωσίας) απωθούνται από τις περιοχές που εισέβαλαν».