7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Τζανάκης: Οι επιχειρηματίες να προσλαμβάνουν μόνο εμβολιασμένους

Τζανάκης: Οι επιχειρηματίες να προσλαμβάνουν μόνο εμβολιασμένους
Eurokinissi

Οι επιχειρηματίες μπορούν κάλλιστα, με βάση το εργατικό δίκαιο, να βάλουν προϋποθέσεις στις προσλήψεις, ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας, αναφερόμενος στους εργαζόμενους στον Τουρισμό, αρκετοί εξ αυτών φοβούνται ή αμελούν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους με αποτέλεσμα σημαντικό μέρος των συρροών να προέρχεται δυστυχώς από αυτούς.
 

Να επιβάλλουν στο προσωπικό να είναι εμβολιασμένο

 

«Αυτό θα πρέπει κατά την γνώμη μου να μην επαναληφθεί ή να διορθωθεί τα επόμενα χρόνια με το καλό, αν η πανδημία δεν μας αφήσει» είπε και πρόσθεσε πως «θα πρέπει στον Τουρισμό, και οι επιχειρηματίες ιδιαιτέρως, να επιβάλλουν στο προσωπικό που θα προσλαμβάνουν, να είναι εμβολιασμένο».

«Οι επιχειρηματίες κάλλιστα με βάση το εργατικό δίκαιο μπορούν να βάλουν προϋποθέσεις στις προσλήψεις. Επομένως να είναι ένα επιπλέον κίνητρο αυτό, ότι δεν μπορείς να προσλαμβάνεσαι σε καλές δουλειές ή όπου νομίζεις εξαιτίας του ότι δεν είσαι εμβολιασμένος», συνόψισε.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα, ο Ν. Τζανάκης υπενθύμισε πως με βάση τα μοντέλα για την πορεία της πανδημίας, είχε εκτιμηθεί πως εντός Ιουλίου, θα αγγίζαμε τα 3.000 και πλέον κρούσματα, υπολογίζοντας όμως ότι πλέον πορευόμαστε προς το ευμενές σενάριο του μοντέλου το οποίο δείχνει περίπου 3.500 κινητό μέσο όρο γύρω στον Δεκαπενταύγουστο.