ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1989η
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Τζ. Τριντό: Χαιρετίζει τα «καλά νέα» της άφιξης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στον Καναδά

Τζ. Τριντό: Χαιρετίζει τα «καλά νέα» της άφιξης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στον Καναδά

Τα «καλά νέα» της άφιξης στον Καναδά του εμβολίου των Pfizer/BioNTech χαιρέτισε ο πρωθυπουργός του Κανάδά Τζαντίν Τριντ, καθώς την Τετάρτη ο Καναδάς έγινε την Τετάρτη η τρίτη χώρα στον κόσμο, μετά τη Βρετανία και το Μπαχρέιν, που ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου αυτού κατά της COVID-19.

"Προς όλους τους Καναδούς --αν αισθάνεστε ανακούφιση και ελπίδα, δεν είσαστε μόνοι σας. Αυτά είναι τα καλά νέα που χρειαζόμασταν όλοι", δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

"Όμως να θυμάστε, αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα σε ένα μαζικό σχέδιο σε έναν μακρύ χειμώνα", πρόσθεσε.

Οι πρώτες 30.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech αναμένεται να φτάσουν σύντομα στον Καναδά, επιτρέποντας στις αρχές να ξεκινήσουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 ενώ η χώρα αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας, δήλωσαν σήμερα Καναδοί αξιωματούχοι.

Τα φορτία με τα εμβόλια θα σταλούν σε 14 ειδικά κέντρα διανομής στον Καναδά. Ο στρατός έχει επιφορτιστεί να βοηθήσει σε αυτό.

Ο υποστράτηγος Ντάνι Φόρτιν, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιμελητειακής υποστήριξης, δήλωσε ότι οι πρώτες δόσεις θα αρχίσουν να φτάνουν στα κέντρα αυτά την Δευτέρα.

Ο Καναδάς έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 435.330 κρούσματα νέου κορονοϊού και 12.983 θανάτων εξαιτίας της COVID-19. Οι περισσότερες από τις μεγάλες επαρχίες του επέβαλαν εκ νέου περιοριστικά μέτρα στις επιχειρήσεις και τις συναθροίσεις ώστε να αναχαιτίσουν ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας που πλήττει τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ