Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 16:21

-A +A

Τζ. Πάουελ: «Είμαστε σε ύφεση - Δεν έχουν τελειώσει τα πυρομαχικά της FED»

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 16:21
Τζ. Πάουελ: «Είμαστε σε ύφεση - Δεν έχουν τελειώσει τα πυρομαχικά της FED»
-A +A

O επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ υποστήριξε σήμερα ότι η οικονομία της χώρας ήδη σε βρίσκεται σε ύφεση, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης. 

"Γνωρίζουμε ότι η οικονομική δραστηριότητα θα μειωθεί, πιθανόν σημαντικά το δεύτερο τρίμηνο, αλλά νομίζω ότι πολλοί αναμένουν, και εγώ αναμένω, ότι η οικονομική δραστηριότητα θα επανεκκινήσει και θα κινηθεί και πάλι ανοδικά το δεύτερο εξάμηνο του έτους" είπε ο κεντρικός τραπεζίτης. 

Σε συνέντευξη του στο NBC, ο Πάουελ ανέφερε ότι οι πρόσφατες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Fed θα βοηθήσουν στην παροχή κεφαλαίων σε επιχειρήσεις που την χρειάζονται, όταν ο ιός τεθεί υπό έλεγχο.

"Δεν πρόκειται να εξαντληθούν τα πυρομαχικά, αυτό δεν θα συμβεί", δήλωσε στο Today Show. "Εξακολουθούμε να διαθέτουμε περιθώρια πολιτικής για να στηρίξουμε την οικονομία".

Στη συνέχεια, ο Πάουελ είπε με αφορμή την πανδημία "Δεν είμαστε ειδικοί στις πανδημίες… Τείνουμε να ακούμε τους ειδικούς. Ο δρ. Φάουτσι, νομίζω ότι είπε πως ο ιός θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα, και αυτό μου φαίνεται σωστό". 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα