Τζ. Πάιατ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν το διάλογο της Ελλάδας με την Τουρκία

Τζ. Πάιατ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν το διάλογο της Ελλάδας με την Τουρκία

Οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά τα βήματα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της Τουρκίας για την προώθηση του διαλόγου ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης, μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο ανάπτυξης στην Πάτρα. Σύμφωνα με τον Τζέφρι Πάιατ οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει πέρυσι το καλοκαίρι την ανησυχία τους για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και ιδιαίτερα στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Για τους ρωσικούς πυραύλους S-400 επανάλαβε τις θέσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Wendy Sherman. Η τελευταία κατά την διάρκεια επίσκεψής της στην Τουρκία είχε μιλήσει ξακάθαρα για τις θέσεις των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και για θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος περαιτέρω στις διπλωματικές εξελίξεις στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Πάϊατ εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε ότι και οι ΗΠΑ επιθυμούν κάτι τέτοιο που είναι και αμοιβαία επωφελές.

Τέλος, συμπλήρωσε χαμογελώντας ότι «όλοι θέλουν ένα ήσυχο καλοκαίρι εκτός από την Μύκονο»  δήλωσε χαμογελώντας ο Αμερικανός πρέσβης, μιλώντας για τις εξελίξεις μετά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα αλλά και την αισιοδοξία του Νίκου Δένδια ότι θα έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι φέτος.

Δείτε το βίντεο εδώ