Τζ. Πάιατ για την επίθεση Ρουβίκωνα: Αυτός ο χουλιγκανισμός κάνει κακό στην Αθήνα

Τζ. Πάιατ για την επίθεση Ρουβίκωνα: Αυτός ο χουλιγκανισμός κάνει κακό στην Αθήνα

Στην καταδρομική επίθεση με μπογιές που έγινε τα ξημερώματα στο σπίτι του από μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στο περιθώριο του 7ου συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος.

«Για το σημερινό συμβάν στο σπίτι μου, θέλω αρχικά να ευχαριστήσω το υπουργείο Εξωτερικών και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη για τα μηνύματα συμπαράστασης τους. Έχουμε πολλά χρώματα στην Πρεσβεία και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ξαναβάψουμε τον τοίχο. Αυτός, όμως, ο τύπος χουλιγκανισμού κάνει κακό στην Αθήνα σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της, ως έναν προορισμό για τουρισμό και για επενδύσεις. Είμαι ευγνώμων που όλα δείχνουν ότι η Ελληνική Αστυνομία σκοπεύει γρήγορα να λύσει το θέμα» δήλωσε ο κ. Πάιατ προς τους δημοσιογράφους.

Για το θέμα της παράνομής γεώτρησης της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Πάιατ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στν δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου τονίστηκε η σημασία τού να αποφευχθούν οι εντάσεις με προκλητικές ενέργειες και η πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αναζωογόνηση του διαλόγου με την Τουρκία.