Τζ. Πάιατ: Ισχυρή η υποστήριξη Τραμπ στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

Τζ. Πάιατ: Ισχυρή η υποστήριξη Τραμπ στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας

«Έχω για σας ένα απλό μήνυμα. Η παρουσία μου εδώ αντανακλά την ισχυρή υποστήριξη της κυβέρνησης Τραμπ στην πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και τη δέσμευση να εργαστούμε όσο πιο πολύ μπορούμε για να δούμε πως αυτή θα είναι η χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα θα αναδυθεί ως φυσιολογική οικονομία της Ευρωζώνης» σημείωσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, κατά τη διάρκεια του Greek Investment Roadshow 2018 που ξεκίνησε χθες στη Νέα Υόρκη.

«Ένας λοιπόν από τους λόγους που βρισκόμαστε εδώ, είναι να συζητήσουμε μαζί σας πώς μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα προς αμοιβαίο όφελος», είπε ο κ. Πάιατ, στο δείπνο που οργάνωσαν το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, και στο οποίο παρακάθισαν θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων και οικονομικοί παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, είπε πως τώρα μπορεί να δηλώσει με πλήρη αυτοπεποίθηση πως η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα καθώς «η παρούσα οικονομική κατάσταση βελτιώνεται κι αυτό το υποδηλώνουν όλοι οι βασικοί δείκτες» και προέτρεψε τους ομογενείς επενδυτές να αναπτύξουν στενούς δεσμούς με τη γενέτειρα, ιδιαίτερα τώρα που η Ελλάδα καθίσταται ενδιαφέρουσα χώρα για επενδύσεις.

Ο Αμερικανός πρέσβης επανέλαβε τη σημασία που έχει για τις ΗΠΑ να επιτύχει η Ελλάδα όσον αφορά την ευρύτερη αμερικανική ατζέντα για την Ευρώπη και ανακοίνωσε πως ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Ουίλμπορ Ρος, θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη ΔΕΘ.

Πέραν της Νέας Υόρκης, εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Greek Investment Roadshow 2018, θα διεξαχθούν επίσης στην Ουάσινγκτον και στο Σικάγο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ