7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Tζ. Ντάιμον: Έχουμε αποθεματικό 500 δισ. δολαρίων για επενδύσεις

Tζ. Ντάιμον: Έχουμε αποθεματικό 500 δισ. δολαρίων για επενδύσεις
Senate Banking Committee via AP

Την αποκάλυψη οτι η JPMorgan Chase έχει διαθέτει τουλάχιστον 500 δισ. δολάρια σε ρευστό έκανε ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής τράπεζας Τζέιμι Ντάιμον ο οποίος δήλωσε ότι ο πληθωρισμός θα είναι παροδικό φαινόμενο, γεγονός που θα του επιτρέψει να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία υψηλότερης απόδοσης.

«Έχουμε πολλά μετρητά και δυνατότητες και θα είμαστε πολύ υπομονετικοί, γιατί νομίζω ότι ο πληθωρισμός θα είναι παροδικός», δήλωσε ο Ντάιμον τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

«Εχουμε αρκετά μετρητά και δυνατότητα και θα είμαστε πολύ υπομονετικοί επειδή πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές ο πληθωρισμός να αποδειχθεί κάτι περισσότερο από περιοδικός», είπε ο επικεφαλής της τράπεζας για να προσθέσει: «Εάν κοιτάξετε τον ισολογισμό μας, έχουμε 500 δις δολάρια σε μετρητά, στην πραγματικότητα μαζεύουμε μετρητά περιμένοντας για ευκαιρίες να επενδύσουμε σε υψηλότερα επιτόκια. Περιμένω να δω υψηλότερα επιτόκια και περισσότερο πληθωρισμό και έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Ο Ντάιμον εισήλθε και αυτός στο «καυτό» ζήτημα των τελευταίων ημερών, σχετικά με το αν ο υψηλότερος πληθωρισμός είναι προσωρινό φαινόμενο ή εάν θα μπορούσε να είναι πιο διαρκής. Οι αξιωματούχοι της Fed χαρακτήρισαν την τρέχουσα αύξηση του πληθωρισμού παροδική, που σημαίνει προσωρινή και βραχύβια. Αλλά υπάρχουν όλο και περισσότερες φωνές, συμπεριλαμβανομένων των οικονομολόγων της Deutsche Bank και των δισεκατομμυριούχων hedge fund, οι οποίοι προειδοποιούν για συνέπειες σε περίπτωση που η Fed αγνοήσει τον πληθωρισμό.