Τζ. Μπάιντεν: Θα χρειαστεί η βοήθεια συνοδείας για να φύγει ο Τραμπ αν χάσει

Τζ. Μπάιντεν: Θα χρειαστεί η βοήθεια συνοδείας για να φύγει ο Τραμπ αν χάσει

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ με τους Δημοκρατικούς Τζο Μπάιντεν κλήθηκε να απαντήσει σε ένα ζήτημα που συζητείται όλο και περισσότερο, στο ενδεχόμενο δηλαδή ήττας του Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου. 

Μιλώντας στην εκπομπή του Τρέβορ Νοα "Daily Show", ο Μπάιντεν είπε "Είμαι πεπεισμένος ότι αν χάσει θα χρειαστούμε την βοήθεια συνοδείας για να φύγει από τον Λευκό Οίκο".

Την ίδια ώρα, ο πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών και Γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ, Κορει Μπούκερ εξέφρασε ανάλογες επιφυλάξεις για το πώς θα αντιμετωπίσει ο Τραμπ την ήττα του. "Προτιμώ να πεθάνω από το να δω μια εκτροπή, το λέω κυριολεκτικά, προτιμώ να πεθάνω" είπε ο Μπουκερ στο ραδιόφωνο SiriusXM's "The Clay Cane Show."

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τον Τραμπ σταθερά στις 10 μονάδες πίσω από τον αντίπαλο του, η αποδοχή της ήττας δεν φαντάζει δεδομένη για τον δισεκατομμυριούχο πρόεδρο. Μια εξ αυτών για το CNN φέρει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων να υπολείπεται 14 μονάδων του Μπάιντεν. Εξάλλου, ο ίδιος ο Τραμπ είχε αφήσει υπονοούμενα κατά τις προηγούμενες εκλογές το 2016 ότι θα δεχόταν το αποτέλεσμα τους "μόνο αν ήταν νικητής". 

(AP Photo, File)