Τζ. Μπάιντεν: Δεν πρόκειται για μια τρίτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα

Τζ. Μπάιντεν: Δεν πρόκειται για μια τρίτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα

Μήνυμα ενότητας προς όλους τους πολίτες των ΗΠΑ έστειλε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την πρώτη του συνέντευξη μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές. «Η διοίκησή μας θα εκπροσωπήσει όλους τους Αμερικανούς», υπογράμμισε ο Δημοκρατικός πολιτικός, τονίζοντας πως η θητεία του δεν θα έχει καμία σχέση με την διακυβέρνηση Ομπάμα, καθώς «ο πρόεδρος Τραμπ άλλαξε ριζικά το τοπίο».

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον δημοσιογράφο Λέστερ Χολτ του τηλεοπτικού δικτύου NBC, ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος από το Ντέλαγουερ τόνισε πως η θητεία του δεν θα είναι μία «τρίτη θητεία του Ομπάμα», ενώ παράλληλα υποσχέθηκε πως θα εκπροσωπήσει όλους τους Αμερικανούς ψηφοφόρους.

Δείχνοντας πως θέλει να αμβλύνει τον διχασμό στον οποίο έχουν εκπέσει οι ΗΠΑ υπό την προεδρεία του Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν για μια ακόμα φορά παρουσιάστηκε ενωτικός.

«Η διοίκησή μας θα εκπροσωπήσει όλο το φάσμα των Αμερικανών πολιτών, αλλά και του Δημοκρατικού κόμματος. Θέλω η χώρα να είναι ενωμένη» είπε και μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διορίσει Ρεπουμπλικανό που ψήφισε τον Τραμπ, αν κρίνει πως είναι αναγκαίο.

«Τι λέτε σε αυτούς που αναρωτιούνται αν θα προσπαθήσετε να κάνετε μία τρίτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα;» ήταν η ερώτηση του Λέστερ Χολτ του δικτύου NBC στην οποία ο Μπάιντεν απάντησε «Δεν είναι μία τρίτη θητεία του Ομπάμα. Αντιμετωπίζουμε έναν διαφορετικό κόσμο απ’ ότι αντιμετώπισε η διοίκηση Ομπάμα -Μπάιντεν. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει αλλάξει το τοπίο».

Ακόμη, ο Μπάιντεν σημείωσε ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει «το τμήμα δικαιοσύνης ως όχημα μου» για να κάνει έρευνες για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συμμάχους του, παρά την πίεση ορισμένων στελεχών των Δημοκρατικών να έρθει στην επιφάνεια η οικονομική κατάσταση του Τραμπ και άλλες υποθέσεις.

Όσον αφορά το ζήτημα της μεταβίβασης της εξουσίας, ο Μπάιντεν ανέφερε πως ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές με την διοίκηση Τραμπ για το ζήτημα της πανδημίας και του εμβολίου για τον κορονοϊό.

«Ήδη εργαζόμαστε με καθημερινά μίτινγκ. Συνεργαζόμαστε με την ομάδα covid στον Λευκό Οίκο», ανέφερε. Οσον αφορά το σύνθημα «Πρώτα η Αμερική» που είχε σαν μότο ο Τραμπ, ο Μπάιντεν απάντησε πως «περισσότερο σήμαινε η Αμερική μόνη της. Είμαστε έτοιμοι να καθοδηγήσουμε τον κόσμο, όχι να υποχωρήσουμε από αυτόν. H Αμερική επέστρεψε».